Vad du ska veta innan du går på singelkryssningar

En singelkryssning är en organiserad kryssning som bokas, planeras och arrangeras av en resebyrå eller kryssningsfartyg särskilt inriktad på ensamresenärer. Till skillnad från en enda person som hoppar på ett kryssningsfartyg för sin semester, är singelkryssningar specifikt inriktade på grupper av ogifta personer som vill få vänner eller en kärleksförbindelse. Händelser och aktiviteter inkluderar ofta spel, speed dating-evenemang, sociala sammankomster, danslektioner, fester och guidade landturer. Vissa singelkryssningar erbjuder även evenemang före kryssningen, där singlar kan lära känna varandra före själva kryssningen.

Vad ingår i en singelkryssning?

Varje singelkryssningsföretag skiljer sig åt i deras policyer och vad som täcks inom deras avgift. Med detta sagt inkluderar många singelkryssningar alla vanliga bekvämligheter ombord, samt inträde till alla specifika singelevenemang som hanteras av värdföretaget. Ett separat mat- och umgängeområde kommer förmodligen också att tillhandahållas för alla singlar på kryssningen, separat från de andra gästerna ombord.

Måste jag betala ett singeltillägg på en singelkryssning?

Ett singeltillägg är i grunden en extra avgift som kryssningsfartyg tar ut klienter som vill ha ett rum för sig själva. Tyvärr blir det här "tillägget" normalt en avgift så överdriven att många singlar hellre vill ha rum med en främling för att spara extra pengar.

Om du inte specifikt ber om ett rum till dig själv (och betalar medföljande singeltillägg) kommer du sannolikt att paras ihop med en annan singel av samma kön att rum med. Vissa singelkryssningsföretag erbjuder till och med rumsmatchningstjänster, men dessa är fortfarande relativt sällsynta för singelspecifika evenemang.

Vilken typ av åldersintervall lockar singelkryssningar?

De flesta singelkryssningar verkar locka ett brett utbud av kvalificerade singlar, även om det normalt finns ett kluster i åldersgruppen 30-50. Många singelkryssningar erbjuder nu åldersrelaterade evenemang, dock med vanliga grupperingar för seniorer, babyboomers och under 35-serien. Om du är orolig för det åldersintervall som finns tillgängligt på en enda kryssning du är intresserad av, tveka inte att kontakta arrangören och fråga.

Vilket förhållande mellan män och kvinnor används på en singelkryssning?

Varje kryssning skiljer sig om du naturligtvis inte är på en kryssning för homofile eller lesbiska. Sällan har singelkryssningar dock en 50/50 uppdelning av singlar, och olika singelkryssningsföretag verkar locka olika förhållanden mellan män och kvinnor.

Fråga din resebyrå eller arrangören av singelkryssningen vilken typ av förhållande de normalt har, och om de erbjuder någon form av garanti. De flesta kommer inte, men det gör inte ont att fråga.