Saker att veta och tänka på innan du målar din bil

Om du funderar på att få din bil målad finns det många saker att tänka på. Beslutet att måla om din bil eller lastbil bör vara allvarligt, först och främst på grund av kostnaden för den. Följande är några saker som du bör tänka på innan du förbinder dig till jobbet.

Är det verkligen värt det?

Är din bil värt att måla? Det är sanningen, det finns många fordon där ute som inte riktigt är värda kostnaden för ett målarjobb. Det är alltid en bra idé att kontrollera värdet på din bil eller lastbil innan du fattar beslutet. Om lackeringen kommer att kosta så mycket som 25% av bilens värde kanske du vill hoppa över det och bara fortsätta köra.

Tänk på färgen

Ska du ändra färg? En färgförändring är ett stort beslut utöver att besluta om du vill måla om eller inte. Att ändra färg kommer att göra ditt målarjobb ännu dyrare, och det finns många andra saker att tänka på när du väljer om du vill ändra färgfärg.

Typer av färg

Vilken typ av färgjobb ska du få? Det finns många val när det gäller färgjobb - färg, kvalitet, nivå av förberedelse - och de är alla viktiga. Saken att komma ihåg med automatisk målning är att du nästan alltid får vad du betalar för. Om du hittar en färgbutik som ber $ 1500 att måla din bil och en annan som bara vill ha $ 700, kan du vara ganska säker på att du får halva jobbet ur den billigare butiken. Detta är inte att säga att det inte finns några erbjudanden att göra i världen av automatisk målning, och ibland får du riktigt tur med ett snyggt billigt lackjobb. Men för det mesta får du en subfin finish med billigjobbet.

Kvalitet, kvalitet, kvalitet

Vad är skillnaden mellan ett bra målarjobb och ett dåligt? Det finns några saker som mycket uppenbarligen kommer att resultera i ett dåligt målararbete. En person som inte vet hur man målar bra står högt på listan. Men de flesta professionella färgbutiker kommer att ha åtminstone en tillräckligt utbildad målare i spraybåset. Det finns också skillnader i kvaliteten på färgsystem (produkterna, inklusive själva färgen, brukade göra jobbet) men dessa skillnader märks vanligtvis bara i högre lackfärger i alla fall. De verkliga skillnaderna finns i förberedelserna. En bra färgbutik kommer att spendera cirka 10 timmar på att förbereda fordonet för varje timme de spenderar färg.

Förbered färgen

Vad utgör ett bra förberedande jobb före målning? Det här är svårt att svara på i 100 ord, men mycket och mycket slipning och demontering. En nedre lackaffär lägger helt enkelt papper och maskeringstejp över alla delar av ditt fordon som inte blir målade - saker som den svarta delen av din stötfångare, bakljusen och blinkers, gummiklädsel. En bra butik kommer att ta bort så många av dessa saker som möjligt så det finns ingen möjlighet för en märkbar linje mellan de målade delarna och de omålade delarna. Nämnde vi slipning? Slipning är oändlig med ett bra förberedelsearbete men väl värt det eftersom lackjobbet blir vackrare med varje timme som spenderas på att jämna ut kroppen under.

Gör det själv eller betala ett proffs

Ska du måla din bil själv? I de flesta fall är svaret på denna fråga ett rungande "nej". Men det finns de där ute som kan hantera jobbet, och några av er kan verkligen rocka det. Gör en omfattande undersökning om att grunda och måla din egen bil och bestäm själv.