Vad du borde veta innan du köper bowlingskor

Om du aldrig vågat köpa ett par bowlingskor kanske du inte vet var du ska börja. När allt kommer omkring utanför bowlingbanor är det sällsynt att se bowlingskor. Men om du vill bowla oftare eller förbättra ditt spel bör du överväga att köpa ett par. Med tipsen som följer bestämmer du om det är dags för dig att köpa bowlingskor och informationen du borde veta innan du köper.

Oavsett om du vill hyra eller köpa

Om du bara är en enstaka bowler eller bara skål för skojs skull, kan hyrda bowlingskor vara allt du behöver. Hyrda bowlingskor har vanligtvis en universalsula som är lämplig för nybörjare eller bowlers som inte bowlar ofta. Om du är intresserad av att förbättra ditt spel eller din skål regelbundet, kan du upptäcka att hyrda bowlingskor är för släta eller ger mer grepp än du vill. Ett par egna bowlingskor kan vara mer lämpliga i det här fallet.

Val av bowlingsko: prestanda eller atletisk

En bowlingsko i atletisk stil ser ut som en vanlig gymsko men är skräddarsydd för bowling. Bowlingskor i atletisk stil har vanligtvis en skjutbar sula på båda skorna, vilket är bra för nybörjare eller personer som skålar en gång i veckan eller mindre. Å andra sidan är en bowlingsko för prestanda precis vad namnet antyder - en bowlingsko gjord för bowling som enligt design är tänkt att hjälpa till att uppnå en bättre bowlingprestanda.

Hur bowlingskor för prestanda skiljer sig från andra

Varje bowlingsko för prestanda har olika syften. En bowlingsko är för glidning och den andra är för bromsning. Det är på grund av detta att bowlingskor är utformade speciellt för högerhänt eller vänsterhänt bowler. Skon för glidning är den motsatta av handen som du skålar med. Till exempel kommer en högerhänt bowler att ha den vänstra skon som glidskon.

Sulorna

I prestanda eller konkurrerande bowlingskor har glidskon en sula som gör att bowler lätt kan glida under leveransen. Den bromsande bowlingskon har en sula som ger dragkraft och är vanligtvis gjord av ett material med högre friktion, såsom gummi. Om du är, eller planerar att vara en konkurrerande bowler, vill du förmodligen överväga en sko med utbytbara sulkuddar, så att din rutschkana kan matcha din stil och ytan som du skålar på.

Rätt passform för dina bowlingskor

Bowlingskor finns i olika bredder. Även om det antagligen är uppenbart att du inte vill ha för stram passform, är det också viktigt att undvika en bowlingsko som är för lös. Bowlingskor som inte sitter ordentligt kan kasta bort balansen och kan ha en negativ effekt på ditt spel. Mät fötterna eller mät dem professionellt, även om du redan vet din storlek - fötterna kan förändras över tiden.

Andra egenskaper att tänka på

Bowlingskor med vadderade foder och krage och vadderade innersulor ger extra komfort. De kan också ge extra stöd och stabilitet genom att minimera din fotrörelse i skon. Denna extra stabilitet kan förbättra balansen och därmed förbättra din prestation. För maximal komfort och svalhet, vill du också leta efter bowlingskor som har andningsbara överdelar.