Can Jag använder en vanlig panna istället för en gjutjärnspanna?

2

Jag lagar kyckling ikväll och receptet säger att laga kycklingen i en gjutjärnspisett, jag har inte en, bara en vanlig pannajobb? Jag lär mig bara hur man lagar mat, så jag vet inte för mycket!

    
uppsättning Aaronut 15.11.2010 22:41

3 svar

4

Svaret är att det beror på det. Är receptet för stovetop eller för en ugn? Om det är för en ugn, se till att panelen är ugnssäker till lämplig temperatur.

Medan ditt recept kommer att fungera bra med en vanlig panna kommer den inte att utveckla samma typ av krispigt yttre som det kan med gjutjärn.

    
svaret ges 15.11.2010 22:56
3

Om du inte har en gjutjärnspanna och inte är villig att köpa en idag använder du vad du har. Även om det inte fungerar så blir det bättre än att inte göra någonting.

Gjutjärnspannor är en glädje att använda. Med en riktig säsong är de också lika smarta som den bästa non-stickytan och mycket mindre bräcklig. De har massor av metall och medan de inte nödvändigtvis värmer jämnt över ytan, lagrar de en massa värme i dem. Det betyder att de är särskilt bra för att sära kött.

Om du vill använda en gjutjärnspanna, använd den tjockaste pannan du har som håller på den mest hetta.

Köp sedan en gjutjärnspanna eller arv en från din mormor - för nästa gång.

    
svaret ges 15.11.2010 22:45
1

Fördelen med gjutjärn i denna situation är värmehållande och fördelning. En stor tung stålpanna kommer att fungera bra, men använd inte något tunt teflonskräp.

Vad justkt sa: Om det är ett ugnsrecept, lägg inte en panna med plasthandtag i ugnen.

    
svaret ges 16.11.2010 02:24