Starttider i golf: vad de är och hur man använder dem

En "starttid" är en reservation på en golfbana för att börja din golfrunda vid den angivna tiden. Om din starttid är 10:07 bör du (eller någon inom din grupp) slå den första tee-skottet i din omgång klockan 10:07. (Därav termen: starttiden är den tid då du startar.)

(I professionell golf är en starttid den angivna tiden som en grupp proffs - vanligtvis spelar i grupper om två eller tre - börjar sin golfrunda. Att offentliggöra grupperingarna och deras starttider är ett sätt pro-turneringar hjälper golffans att följa deras favorit golfare.)

Syftet med en starttid är att hjälpa till att organisera golfare på banan och att försöka upprätthålla ett bra flöde av golfare runt banan. Starttiderna är fördelade med jämna mellanrum - vanligtvis mellan 7 och 15 minuter från varandra, beroende på en viss golfbanks policy - så att grupper av golfare börjar sina omgångar på ett organiserat sätt.

Krävs starttider för att spela golf?

Huruvida en starttid krävs för att spela en viss golfbana är helt upp till den banan. Golfbanor fastställer sin egen policy när det gäller starttider och faller i en av tre kategorier:

  1. Starttider krävs;
  2. Starttider är tillgängliga men krävs inte;
  3. Starttider är inte tillgängliga och accepteras inte.

Om du besöker en golfbana för första gången och är osäker på dess starttidspolicy, besök dess webbplats (eller ring proffsen) i god tid för att bestämma dess policy.

Om du dyker upp på en golfbana där en starttid krävs, och du inte har en, kan du väl avvisas. Så vet alltid innan du går.

Hur man får starttid

Besök webbplatsen för den golfbana du vill spela. Det kan erbjuda möjligheten att boka en starttid online. Om det inte gör det kommer det sannolikt att ge information om hur man får starttid, vilket, om onlinebokningar inte är tillgängliga, troligen kommer att innebära att ringa banan.

Den vanligaste metoden är att golfbanor accepterar starttidsbokningar flera dagar i förväg, men den policyn fastställs också lokalt. Dessa offentliga banor golfare är mest önskvärda av att spela - till exempel Pebble Beach - kan acceptera starttider ett år i förväg eller månader i förväg.

Du dyker upp utan starttid

Som nämnts kräver vissa golfbanor inte starttider, andra accepterar dem inte ens. Så det finns gott om golfbanor där om du dyker upp utan starttid kommer du antagligen att kunna spela golf ändå. Men inte alltid! Återigen, kontrollera i förväg om starttidspolicyer.

Du har starttid men dyker upp sent

Snoozar du förloar du. Missa den starttid du reserverade och du riskerar att inte kunna spela alls. Även om de flesta golfbanor kommer att försöka passa in dig någon gång, även om du får spela, kan det vara en lång väntan. Så om du har en starttid, missa inte den