How kan Tardis tala till Clara i "Dölj"?

6

I "Dölj" visas ett hologram av Clara som Tardis talar till henne - men i slutet av "Doktorns fru" säger Idris (i huvudsak ägd av Tardis vid denna punkt) att hon (Tardis) skulle aldrig kunna prata med honom igen.

Vad är det som gör att Tardis kan tala med Clara genom ett hologram, men inte doktorn? Eller har jag missförstått något där?

    
uppsättning berry120 28.04.2013 19:55

3 svar

20

I slutet av Doktorns fru påpekar TARDIS att hon aldrig kommer att kunna tala personligen med doktorn som ett fristående, uppenbart väsen. Vi har emellertid redan sett att TARDIS kan interagera i form av en bild av en person, i form av röstaktiverat gränssnitt.

Vi har vid några tillfällen sett TARDIS-spelhologrammarna av The Doctor vid ett tillfälle ( Blink , Delning av vägar ). Men de var förinspelade händelser, som för det mesta visar TARDIS kapacitet att visa hologram i full storlek.

Men när doktorn dödades i Låt oss döda Hitler , producerade TARDIS en serie holografiska bilder av nuvarande och före detta kamrater, som interagerade med doktorn via normal talkommunikation. Dessa var inte känsliga hologram som drivs av TARDIS medvetande, men ganska intelligenta användargränssnitt.

Det som vi ser att visas för Clara verkar vara ett annat fall av detta interaktiva användargränssnitt, och inte ett helt självmedvetet TARDIS-medvetande.

    
svaret ges 29.04.2013 02:29
6
Idris var TARDIS personlighetsmatris tvingad till en mänsklig kropp; Det var en levande, medveten enhet med egen personlighet. Under normala omständigheter kan den delen av TARDIS inte kommunicera med någon.

Röstgränssnittet som Clara talade var mer som en A.I. system som bara följer en uppsättning protokoll och har inget eget sinne.

    
svaret ges 03.05.2013 10:15
-2

Min teori: Clara är / blir TARDIS. Från "Doktorns fru" berättar den inkarnerade TARDIS läkaren att hon stal / valde honom. I "Doktorns namn" övertygar Clara läkaren att välja en specifik TARDIS att stjäla. Clara finns nu både som sig själv och helt under doktorns tidslinje. Jag tror att projiceringen i "Dölj" är en form av förskuggning och att TARDIS reagerar illa på Clara är inte annorlunda än hur doktorn reagerar illa mot hans alternativa själar. Även i "Doktorns namn", efter att Clara redan hade hoppat in i doktorns tidsår, påpekar River att hur kan hon fortfarande projicera så doktorn kan se henne om Clara är borta .... "Spoilers". På vilket sätt? Clara är TARDIS och finns i en evig länk till doktorn, oavsett avstånd. Slutligen listades den TARDIS som doktorn har "lånat" upp som funktionsfel. TARDISs erkändes att vara "levande" men inte nödvändigtvis känsliga. Att ha en TARDIS som är sentient skulle vara ett mysterium för Time Lords och bli erkänt som ett farligt kärl för användning. Så mitt gissning är att doktorn ibland måste gå tillbaka i tiden till Gallefrey (vilket är förbjudet), antagligen ta upp "den andra" manteln (sålunda inte i namnet "Doktorn") för att hjälpa Rasselon och Omega imploderar stjärnan för att skapa energikällan för tidsresor, och något kommer att hända där hon slås samman med en Tardis (eller kanske Matrix och hon flyr senare till en TARDIS).

    
svaret ges 21.05.2013 19:53