Can ett tecken vet Druidic utan att ha några nivåer av druid?

13

Relaterat till mitt svar här .

Druidic är ett speciellt språk eftersom ingen ras kan ta det som ett bonussprog (även de som kan välja något språk säger specifikt förutom Druidic ) och kan inte läras med Tala språk . Druider är förbjudet från att undervisa det till en icke-druid , på straff av lösa alla spellcasting och övernaturliga förmågor .

Så kan ett tecken vet Druidic utan att ha några nivåer av druid?

    
uppsättning KRyan 15.08.2013 17:49

2 svar

16

Plot: Lär det från någon som känner det

Man skulle anta att om en druid skulle bestämma sig för att lära dig Druidic, så skulle du kunna tillbringa en skicklighetsgrad eller två på talar språk för att lära sig språket. Det skulle vara ett DM-samtal och förmodligen ganska sällsynt, men det kan hända. En blighter ( Complete Divine ) skulle verkligen inte bry sig om att lära sig språket, till exempel.

Mindre läsning, minnesåtkomst eller enkel avlyssning vid druidundervisning, en ny druid, kan också räcka till att använda Speak Language för att lära sig Druidic. Observera att druiden kan förlora sin klassfunktion, även om du tvingar eller lurar honom till att lära dig dig.

Och om man kan hitta en nondruid som känner till språket, skulle den personen inte ha någon anledning att vägra att lära dig.

Magic: Tala alla språk

Det finns magiska sätt att förstå språk; förstå språk och tungor skulle ge en möjlighet att tillfälligt förstå och tala Druidic.

En kristallmask av språk skulle också vara kan göra tricket. Oddly enough, medan kristallmask av språk kräver att crafteren talar fem språk och sedan ger kunskaper om fem språk, säger ingenting att de måste vara samma fem. Således kan en psion som vet flera språk skapa en som ger kunskap om druidik.

Observera att ingen av dessa faktiskt lär dig språket; de är alla bara så länge som stavningen gör det, eller så länge du bär objektet.

Episk: Polyglot feat

Den [Epic] feat Polyglot säger att du känner till alla språk, så det inkluderar Druidic. Språkbarriärer är förmodligen inte din största oro på nivå 21. Jag antar att vissa drake missbruk kan få dig den här gången tidigare, vilket i det här fallet inte ens skulle vara spelbrott.

Prestige: Loremaster eller Ras: Tibbit

Det här är det mest användbara: loremaster prestige klassen ger bonus språk på 4: e och 8: e nivå . Denna klassfunktion säger helt enkelt att loremaster kan välja "vilket nytt språk som helst" - det utesluter inte Druidic som racial bonus-språk, och gör inte heller talan på färdigheter i tal.

På samma sätt innehåller tibbit-loppet från Dragon Compendium "Bonussprog: Any. Tibbits reser långt och deras nyfikenhet driver dem för att lära sig ett antal språk, "i motsats till den mänskliga inmatningen av" Bonus Languages: Any (annat än hemliga språk, som Druidic). Se språket skicklighet. "Återigen, inget förbud mot hemliga språk, ingen hänvisning till språket skicklighet.

Endera av dessa kan vara övervakningar och fel, men det har inte heller rättats (och båda böckerna har sett errata), så jag är villig att ta dem på deras ord.

Och medan Druidic själv säger att det är "ett hemligt språk som endast är känt för druider", har 3,5 en mycket viktig regel som kallas "specifika trumps-generella". I det här fallet skulle jag argumentera, den allmänna regeln är som bara druider som är kända Druidic. När allt kommer omkring får de det gratis och alla andra måste jobba ganska svårt för att få det. Men det är klart att är möjligt att lära sig språket i allmänhet (se tidigare punkter), så det uttalandet som bara druids vet är inte absolut. Polyglot ersätter det specifikt. Så skulle jag argumentera, gör loremasterens eller tibbits bonussprog. Men det här är bara ett fall jag gör: du kan argumentera motsatt, att Druidic reglerna är mer specifika. Du måste diskutera det med din DM.

    
svaret ges 15.08.2013 17:49
4

En ytterligare alternativ metod att lära sig Druidic kan vara en extremt utmanande Dechipher Script med hjälp av samlade anteckningar skrivna i Druidic och att veta sammanhanget. Men även om du bara hittar en skriftlig Druidic motsvarighet till Rosetta Stone (troligtvis skrivet i Druidic, Elven och Sylvan) skulle vara en strävan i sig som jag föreställer mig att det är sällsynt en av en sorts markör av yttersta vikt.

Det bör noteras att den här metoden inte är RAW och var ett tidigare hus härskande men om DM tillåts ger din karaktär ett utmärkt rollspel för att lära sig ett språk och skaffa plottkrokar för äventyr .

Jag skulle också vilja nämna att det inte finns något alls att stoppa en Druid från att undervisa (eller vara tvungen att undervisa) Druidic till någon i händelse av en nödsituation och sedan försoning senare.

    
svaret ges 20.08.2013 19:30