Lär dig några steg och rörelser i hiphop

Hip-hop är en dansstil, vanligtvis dansad till hip-hop-musik, som utvecklats från hip-hop-kulturen. Den första dansen i samband med hiphop var pausdans. Medan breakdancing huvudsakligen består av rörelser som utförs nära marken utförs majoriteten av hiphop-rörelser stående. Vad är hip-hop-dans, exakt? Låt oss börja med att lära oss om rötterna till denna form av dans.

Hip-hop-kultur

Hip-hop utvecklades från flera kulturer, inklusive jazz, rock, tap och amerikansk och latino kultur. Hip-hop är en mycket energisk form av dans. Det är unikt genom att det tillåter sina dansare att uppträda med fri rörlighet och lägga till sina egna personligheter. Hip-hop-kulturen påverkas av följande fyra element: skivjockeys, graffiti (konst), MC (rappare) och B-pojkar och B-tjejer.

Kom i rörelse med hiphop-dans

Hip-hop danssteg kräver skicklighet och erfarenhet för att perfekta. Hiphopdansare övar mycket för att behärska grundläggande steg och rörelser som verkar enkla när de utförs. Dansare med god rytmkänsla har lättare att lära sig hip-hop-steg.

break~~POS=TRUNC

Breakdancing är en form av hiphop som många tycker om att titta på, eftersom det har coola drag och snabba snurr. Breakdancing-rörelser tar mycket tid och övning att bemästra, särskilt de som utförs nära marken, kallade "down rock" -rörelser. "Uprock" -rörelser, som utförs stående, ger breakdancers en chans att införliva sina egna stilar. Rötterna till denna dansform började på 1970-talet i New York City - South Bronx för att vara exakt.

Keith "Cowboy" Wiggins, som tillhörde Grandmaster Flash och Furious Five sägs ha kommit med termen 1978. Läs mer om historien om breakdancing.

Lära sig hip-hop

Hip-hop-klasser har dykt upp i dansstudior runt om i landet. Faktum är att de flesta erbjuder hiphopdans tillsammans med balett, tap, jazz och modern dans. Tonåringar är särskilt intresserade av att lära sig att dansa som dansare de ser på MTV och i musikvideor. Danslärare har utnyttjat detta intresse och har börjat införliva hip-hop och breakdancing-lektioner i sina läroplaner. Många människor med rötter i hip-hop-kultur tycker att hip-hop-dans inte formellt bör "undervisas". De känner att undervisning i specifika drag tar bort den originalitetsfaktor som hiphop har. Ändå kan det hjälpa dig att bli bekväm om du lär dig några populära drag som Running Man eller Charlie Brown.