How grillar du Shish Kabobs så att de inte är så snygga?

7

Vi skär nötköttsgryta i en tums kuber och piercera dem på en pinne med körsbärstomater, lök, gröna paprika mm och grilla dem snyggt.

Köttet är brunt och grillat på utsidan, rosa i mitten, grönsaker grillas, men köttet slutar inte vara så ömt.

Hur kan jag göra Shish Kabobs anbudet?

    
uppsättning LarsTech 10.08.2011 04:04

7 svar

16

Med hjälp av en köttbit utan för mycket bindväv kommer det definitivt att hjälpa. Prata med din slaktare om bra alternativ. Stew kött är inte det bästa valet; den innehåller mycket bindväv som bryts ner under långa, långsamma stoftprocesser. Grillningen är för varm och snabb att bryta ner den vävnaden. Om du gör grillstew kött, lägre temperatur och längre tillagningstid kan hjälpa vissa, men i det fallet vill du säkert göra veggiesna separat.

En bra marinad kommer att hjälpa till. Du kan lägga till lite köttmjölkare, eller färsk ananasjuice en av marinaden ingredienser. Ananas innehåller ett enzym som kommer att bryta ner några bindväv, men det måste vara färskt - konserverad juice har värmts och förstör enzymet.

    
svaret ges 10.08.2011 05:21
6

De är inte heller lika snygga med den här strategin, men jag har börjat skryta mina shish kabobs mer i linje med matlagningstiden än för estetik. Så jag ska skåda allt mitt kött tillsammans ...

Det här låter dig laga dina köttbitar separat och bara tills de är lagade istället för att försöka få allt på kaboben att laga mat vid rätt tidpunkt. Visserligen vet jag att när du blir riktigt bra på det här, är det helt genomförbart (att laga allt på samma spett), men jag är inte där, och det kan också göra ditt liv enklare ...

    
svaret ges 10.08.2011 15:51
3

En riktig marinaden hjälper, men om du vill ha saftigt mjukt kött finns det ingen ersättning för fet . Köttet måste ha marmor och inte komma från ett gammalt djur. Dessutom poängerar köttet innan marinading hjälper vätskan att tränga in.

Mjukgörande kemikalier som pinappsjuice eller papaya gör arbete, men de kan lämna dig med en grönaktig konsistens - inte särskilt aptitretande. Experimentera innan du får ett smeknamn och en plats i familjens historia ...

    
svaret ges 10.08.2011 23:39
3

Jag har funnit en köttmjölk med stiftformat (innan du kubar eller marinerade köttet) för att vara till stor hjälp när du använder en skärning som annars skulle kunna visa sig vara för tjockt. Den här modellen är på Amazon .

När en gång har penetrerats av denna typ av mjukgörare kommer en bra marinad (BEER) att göra underverk på dessa bindväv.

    
svaret ges 11.08.2011 01:48
2

Ett annat alternativ är att laga köttet lågt och långsamt. När köttet är ömt, låt det svalna i kylskåpet.

När det är svalnat kan du skar det på shishen (eller är det kabob?). Den höga värmen kommer nu att karamellisera utsidan och värma insidan.

Åtminstone teoretiskt.

    
svaret ges 13.07.2012 16:47
1

försök att marinera stekbiff i din favorit marinade ... och strö lite kaffe i det. blanda ihop. Jag gjorde det förra veckan ... marinerad i kylskåpet för en dag. Tuffa klippet var så gott och kokt snabbt med grönsakerna. Jag skivade stewbiffen i åtminstone hälften för att få kvart tum tjocka bitar. min kompis var förvånad .... som jag var.

    
svaret ges 13.07.2012 09:47
1

Jag vet att jag kommer sent till denna diskussion, men trodde jag skulle svara för de som hänvisar till eller googlar ämnet!

Jag använder stewbiff för souvlaki och shish kabob hela tiden. De 2 bästa sätten att få det ömt är:

1) Marinate över natten i yoghurt, bara google yoghurt marinader, men se till att du använder vanlig Balkan stil yoghurt

2) saltlösning. Det här är min favorit eftersom det är mer anpassningsbart. Brining är inte bara för fjäderfä eller fläsk. Bara google saltlösning för nötkött, men det här är förhållandet jag börjar med

2 3/4 koppar vatten 1/4 kopp salt 3 matskedar brunt socker 2 koppar is

Låt saltvatten och socker till en låg koka för att lösa upp socker och salt. Sänk inte mängder salt eller socker. Det här är vad som bryter ner köttfibrerna och gör det ömt. Köttet kommer inte att vara salt. Tillsätt 2 koppar is och låt svalna helt. Placera kött och saltlösning i en baggie och håll i kylskåpet i minst 2 timmar, men helst över natten. Skölj köttet. Pat torr. Sätt på spett med vad som helst som du gillar och grilla bort.

Det är en basisk saltlösning. Jag gillar att lägga till extra saker beroende på mitt humör. Under kokpunkten lägger jag till saker som senap, örter, vanilj och / eller flytande rök. Många har nämnt öl. Istället för is, tillsätt alkohol under kylning. Jag gillar att lägga till Guinness. Andra faves är whisky / bourbon eller ett djärvt rött vin som Shiraz. Lägg inte till alkohol under kokpunkten (särskilt whisky), eftersom det kommer att flamma upp.

Hoppas det här hjälper !!

Ps- om jag lägger till en BBQ sås (jag gör sällan), lägger jag bara till det under de senaste få minuterna av grillning, och jag försöker använda något som liknar saltlösningen. Guinness BBQ sås om jag hade Guinness i saltlake till exempel. PPS. Också gör skillnad till hela kabob om du marinerar grönsakerna. Använd bara ett billigt butiksmärke italiensk salladsdressing. Placera förklippta grönsaker och dressing i en baggie och Marinate så länge du vill.

    
svaret ges 22.07.2016 17:38