Onder än Eurostar, finns det några alternativ på 4 timmar att komma mellan London och Lille (utan bil)?

7

Om det bokas tillräckligt långt i förväg (där "tillräckligt" varierar beroende på tågets popularitet) är det möjligt att få en avkastning mellan London och Lille på Eurostar för £ 69 eller € 88 (beroende på vilken webbplats du boka från). För ett populärt tåg i sista minuten kan en envägs icke-flexibel standardklassbiljett kosta dig £ 140!

För dem som letar efter det billigaste alternativet har vi den befintliga frågan Finns det något annat tåg än Eurostar att åka från Lille till London? Men de flesta av dessa förslag tar ganska mycket längre tid än Eurostar, och förmodligen också längtar efter mig.

Finns det några andra alternativ som levererar en resa på under 4 timmar som kan beaktas för tider då Eurostar är väldigt dyrt eller såld, för de utan bil? Kanske en kombination av ett flygplan från en närliggande flygplats, och tåg eller buss till / från där? Eller kanske någon form av tåg + buss kombination, eller kanske ett slags tåg + Eurostar-kombination för att doppa från en annan biljard?

    
uppsättning Gagravarr 02.04.2014 00:08

3 svar

7

Redigera: vid närmare granskning (tack Krist van Besien för seat61-länken) verkar det tyvärr att de enda praktiska alternativen verkligen är tränare med ID eller Eurolines (billigt, £ 20- £ 50ish beroende på förhand bokning, men 5 timmar +), eller Eurostar.

Träna > Ferry > Tåg

Många möjliga rutter, här är det snabbaste:

Så det är 4 timmar plus utbytes tid, kostar runt £ 85, Central London > Lille , priserna tycks inte vara beroende av förskott bokning.

Redigera: Utbytetiderna är hemska: färjeoperatörerna har vissa vilda policies som verkligen saktar ner det här. 45 minuter för fotgängare att checka in (jämfört med bara 30 minuter för fordon), plus sällsynta bussar mellan hamnar och stationer på båda sidor som inte verkar matcha med tåg- eller färjetiderna. seat61 rekommenderar att du tillåter en timme på både Dover och Calais för Storbritannien till Frankrike med tåg-färjetågsresor, tryckande summan till potentiellt 6 timmar . Om inte dessa policyer ändras, är detta alternativ dyrare, komplicerat och långsamt än en tränare.

Det kan kombineras "tåg och färja" erbjudanden där ute som sänker totalpriset och hjälper dig att hitta snabba anslutningar, men jag kunde inte hitta någon klar information. Det finns "järnväg och segel" biljetter till Irland och Nederländerna, men inte till Frankrike. South Eastern Tåg har en gång erbjudit en kombinerad "dagstur" biljett till Calais , men dessa verkar ha blivit tappade - tydligen för en stund var det endast telefonbokning, då slutade även callcenter personal att sälja den.

Träna > Coach > Tåg

Två dödliga problem här:

 • Titta på tidtabellerna (Eurolines) verkar det inte vara snabbare än färja. De tar oftast tränaren med färja (totalt 2 timmar ish) och i de sällsynta fallen när de inte gör det (som inte stannar någonstans i Storbritannien utom London utom på resan) tar det ungefär en timme och en halv för att komma från Calais till Folkestone (nära Dover), så är det knappast snabbare.
 • Trots att du kör genom Dover och Folkestone / Canterbury, tillåter varken Eurolines eller IDs onlinebokningsverktyg dig att boka från dessa städer. Verkar de inte sluta där. De vill att du ska få en tränare från Dover till London, sedan en annan tränare tillbaka till Dover på Calais ...
svaret ges 08.04.2014 13:00
5

Det skulle vara en tight squeeze, men beroende på var du börjar i London finns det ett teoretiskt alternativ: flygande via Paris . Till exempel:

 • Fångstflyg AF1981 från Heathrow kl 12:15, anländer Paris-CDG terminal 2E klockan 14:35 (1:35 PM London tid).
 • Fånga TGV Est 5425 klockan 3:07 från Aeroport-CDG (direkt under T2), anländer till Lille klockan 4:01 (3:01 London-tid).
 • Total tid 2 timmar 46 minuter ! Men detta börjar från porten på Heathrow, vilket inte är exakt realistiskt. men de återstående 1:14 borde vara ... ja, inte exakt mycket, men tillräckligt för att få dig från centrala London till din port. Du kanske till och med vill fördela lite mer transiteringstid på CDG, vilket för närvarande är ganska tätt men genomförbart 32 minuter.

  Bryssel skulle vara det andra alternativet, men trots att det är något närmare geografiskt, är det handikappat genom bristen på en direktflygplats-till-TGV-anslutning, vilket gör det långsammare i praktiken. Rotterdam är ännu värre, > 2 timmar bort med 3 överföringar. Lille har inga flygningar alls från någonstans i Storbritannien.

  Redigera : Observera tidsskillnaden mellan Storbritannien och Frankrike.

      
  svaret ges 08.04.2014 06:59
  3

  IDBus kör bussar från London till Lille. De tar lite tid men resan är 5h40. Men de är billiga. länk Men det ser ut som det snabbaste alternativet som inte innebär flygning eller Eurostar.

      
  svaret ges 08.04.2014 11:35