En guide till att komma ut ur garderoben

Kom bara ut! Det låter enkelt, men det är inte alltid så lätt. Den här guiden kan hjälpa dig att räkna ut när det är rätt tid att komma ut ur garderoben för vänner, familj och kollegor. Men först, låt oss börja med grunderna:

Vad betyder det att "komma ut"?

Att komma ut är processen att personligen acceptera din sexualitet och berätta för andra. Processen för att komma ut är annorlunda för varje person. Vissa upplever ångest, smärta och ångest medan andra har lättare att acceptera. Du kan också uppleva rädsla, tvivel, ensamhet, ilska och till och med depression. Det är därför det är bra att omge sig med andra som kan gå igenom samma övergång eller som redan har kommit ut. De kan vara ett bra stödsystem.

Kommer ut till din familj och vänner

Efter att ha kommit ut till dig själv kan nästa steg vara ganska svårt: att dela din sexualitet med dina nära och kära. En av de övergripande rädslorna för att komma ut är rädslan för avslag från dem vi älskar. Du kanske undrar om din familj eller dina vänner slutar älska dig. Vissa familjer och vänner har svårt att acceptera en homosexuell älskad, medan andra är extremt stödjande.

Att komma ut går bra många gånger, vilket framgår av de här berättelserna. Men om saker och ting blir sura, här är hjälp om hur du hanterar avslag från familj och vänner.

Kommer ut i skolan

Ordet "gay" finns inte i garderoben som det brukade vara, alla i skolan vet vad det är, även om de inte vet vem som är gay på campus. Du kanske tycker att livet i skolan blir bättre om du kommer ut och är den du är. Du mår inte bara bättre, men du kommer att vara en förebild för andra barn som är homosexuella, men nervösa för att berätta för alla. Chansen är stor att du inte är det enda homosexuella barnet på campus, men även om du är det finns det sätt du kan få stöd genom att göra din skola mer gayvänlig.

 • Hur man tar ett samma kön datum till Prom
 • Ska du komma ut till din lärare
 • Är det året som kommer ut?
 • När du gillar din klasskamrat

Mobbning

Oavsett vad, vissa människor förstår det inte och kommer att försöka driva dig runt och mobba bara för att vara homosexuella. Har du blivit mobbad? Det finns sätt att skydda dig själv och slå tillbaka:

 • Hur man stoppar mobbningen
 • Gay barn pratar om mobbning
 • En iPhone-app för barn som har blivit mobbade
 • Hur man konfronterar dem som skadar dig
 • Är du redo att hålla tyst?

Kommer ut historier

Att läsa andras kommande berättelser gav mig modet att komma ut. Detsamma kan vara sant för dig. Läs de här kommande berättelserna och hjälp andra genom att dela din kommande berättelse.

Kommer ut på jobbet

John slutar inte prata om sin nya fästman. Andre skojar om sin frus nya tatuering. Eric är upphetsad över en ny tjej han träffar. Och där sitter du, tyst och försöker undvika varje social konversation eftersom ditt skvaller handlar om en annan man, inte en kvinna. Och, för att du ska kunna dela med dig av människan till människan, måste du komma ut. Men är du redo att komma ut på jobbet? Och i så fall finns det skydd för dig som anställd? Det finns några federala lagar i en process som kan hjälpa till att göra din arbetsplats till en bekvämare miljö. Läs om:

 • Lagen om icke-diskriminering på arbetsmarknaden (ENDA)
 • Pensionsskyddslagen

Men låt oss säga att du inte är homosexuell, men din chef är det. Ska du smyga in i hans privatliv eller respektera din homosexuella chefs integritet?

Kommer ut till din läkare

Det finns specifika hälsofrågor som homosexuella män borde oroa sig för, men är inte alltid bekväma att prata om med vem som helst. Det är lättare när din vårdgivare antingen är homosexuell eller känslig för HBT-frågor. Ta reda på hur du hittar en gayvänlig vårdgivare och bestäm när det är bäst att komma till din läkare.

Kommer ut till din make

Att komma ut till din make kan vara ganska svårt, med tanke på förhållandena du byggt och livet du delade tillsammans. Du vet inte hur din fru kommer att reagera på nyheterna förrän du tar det steget. Vissa fru går med på att stanna hos sina män i blandade äktenskap efter att de kommer ut, men oftast är det inte lika vänligt.

 • Topp 5 kärlekssvar för homosexuella gifta män

När dina barn kommer ut

Du misstänker att ditt barn är gay, men hur pratar du med honom eller henne om det? Hur du hanterar att de kommer ut till dig är direkt kopplat till deras framtida välbefinnande. De behöver ditt stöd under denna svåra tid. Det kan hjälpa dem att bygga förtroende och fatta bättre och hälsosammare beslut. Ta en proaktiv inställning och prata med dina barn. Hjälp dem att hjälpa sig själva. Här är en mammas berättelse om när hennes son kom ut till henne. Läs en mamma delar sin sons berättelse.

När din man är gay

Misstänker du att din man har ett hemligt liv på sidan? Det kan finnas mer att berätta:

 • 6 tecken på att din man inte är homosexuell

Läs också om andra kvinnors upplevelser med homosexuella män i forumet Gay Life. Här är en diskussion som pågår just nu:
"Jag har varit gift i drygt en månad nu och jag har varit orolig för att min man inte skulle vara" i "mig. Det började med att han tillbringade några timmar om dagen på datorn som nu har utvecklats till att han spenderat upp till 8 timmar om dagen online ... "