Identifiera denna fantasy-serie [duplicera]

8

Jag läste denna serie runt 1994. Huvudpersonen var en pojke som kunde kalla elemental magi, eller kanske det var bara att han kunde kalla elementals - jag kan inte komma ihåg det. En kompis av pojken, en gammal man, var en slags trollkarl eller en magisk användare som hade en phoenix som bekant. En annan av pojkarnas följeslagare fick ett svärd som kunde absorbera sina fienders själar. Jag tycker att mycket av serien består av pojken och hans kamrater som kämpar mot demoner. Jag tror att pojkarna elemental magi gör demonerna svaga när de är i sin närvaro.

I seriens topp är en strid mellan den gamla mannen och en kraftfull demon av diamant. Pojken är också här men kan inte kalla sin elemetal magi eftersom det ämne som golvet är gjord av förhindrar det. Den gamle mannen ligger på golvet, nästan död, och repa några symboler. Den gamla mannen ropar "Uriel" och ängeln Uriel kallas. Uriel frågar demonen varför han har kallat honom. Demonen säger: "Jag kallade inte dig, den gamle mannen gjorde det." Demonen råkar vara Uriels mest hatade fiende, och Uriel är glad att äntligen hitta honom ensam, utan säkerhetskopiering. Så Uriel och demonstriden och demonen besegras.

Kan någon komma ihåg serien den här är från?

    
uppsättning Hendic 02.02.2018 14:52

1 svar

4

Inte säker på om det är korrekt eller inte, men Douglas Hills Poisonerbladet (först publicerad 1987) och förmodligen uppföljaren Master of Fiends träffar flera av de höga punkterna.

Det finns inga bra sammanfattningar online så jag länkar till den här frågan som har ett svar som länkar till flera andra frågor som alla har sina egna sammanfattningar. Min synopsis av den första boken, eftersom jag inte har läst den andra är nedan.

Jarral återvänder till sin by för att finna den förstörd av den onda prinsen. Han fångas och skadas av prinsens magiska giftiga blad så att han kommer att dö på 30 dagar. Han möter upp med Giantess (?) Heter Archer som hjälper honom att fly. Hon berättar för honom att hon arbetar för en trollkarl som motsätter sig kungen, och ännu viktigare den onda makten bakom kungen.

Vi träffar också Scythe som är blind, men en mästersvärdsman. Det visar sig att han har den speciella förmågan att "se" i alla håll mentalt. Han arbetar också för trollkarlen och skickas för att hjälpa Archer och heads out. På vägen möter Scythe med Lady ... M (kan inte komma ihåg hennes namn) vem är en ung tjej med talang om mental manipulation av andra. De 4 möts och bestämmer sig för att resa till prinsens stad för att försöka förstöra bladet och rädda Jarral. Trollkarlen är involverad i detta beslut vid någon tidpunkt.

Lady M använder lite av hennes makt för att hålla Jarral lugn. Hon kan också göra det så att andra inte ser gruppen. Under sina resor upptäcker Jarral han har lite talang att kontrollera element. Vid en viss tid fångar en ond fångdemon dem, och trollkarlens goda fågel bekant hjälper till att rädda dem.

Efter att ha infiltrerat staden är de fyra som konfronterar prinsen och trollkarlen gömmer sig för att hjälpa dem. Under striden är det bestämt att Jarral faktiskt kallar elementaler och att de är det enda som verkligen kan döda demoner eftersom närvaron av elementals försämrar dem. Jag tror att trollkarlen fångas av prinsens chef och 4 löfte för att rädda honom (i den andra boken).

Andra detaljer, jag vet inte. Jag tror att jag kommer ihåg att läsa något om slutet med någon som skär i egen hand, inte golvet. Uriel som karaktär - ingen aning. Medieavla-- ?? generisk fantasi, så sorta.

    
svaret ges 03.02.2018 23:05