How att förbereda fårkött så det är inte tufft?

6

Jag hade en fårkött och jag ville förbereda den på ett sätt som imiterade till en viss punkt doner kebab , så köttet skivades i tunna bitar och stekades på en panna. Men det var lite tufft.

Jag hade marinerade köttet i 24 timmar i sur mjölk och kryddor - det hjälpte inte mycket.

Köttet var inte av låg kvalitet och det smakade mycket bra, det enda problemet var att det inte var anbud. Några idéer vad ska man göra om det?

    
uppsättning pawelbrodzinski 23.03.2011 19:41

3 svar

4

Doner kebab är A) inte en enda köttbit och B) kokad i skivor, så försök att få något liknande med tekniken du beskrivit är en triumf av optimism över verkligheten jag är rädd för.

Som Gary föreslår, kräver lamm- / fårkrok lång, långsam matlagning, men detta ger inte ett donerliknande resultat i form av textur. Jag skulle gnugga lammet med mycket kryddor, kummin, koriander, vitlök etc och olivolja. Smaka små kött i köttet och massera verkligen kryddorna. Placera lammet i ett rostfritt plåt och täcka med folie.

Ta ugnen så varm som den ska gå, sätt in lammet och vrid det ner till 150C. Koka i 4 timmar och köttet kommer att falla av benet. Dra till strimlor och servera i pitta bröd med yoghurt, sallad, lök och chili sås. Voila!

    
svaret ges 23.03.2011 21:24
4

Lambshoulder kräver bara en sak - tid.

Marinaden skulle fungera underverk jag är säker. Men lammskulden behöver en långsam kock. Jag skulle steka det i ett stycke och hugga det för att servera. Jag föreslår två metoder:

  • Slow roast. Kanske en 150C värme, kanske 5 - 6 timmar. Det är klart när du kan klämma köttet från benet mellan fingret och tummen. Se till att du tillåter det att vila en bra timme.
  • Del-bräsera. En grekisk familj lärde mig ett underbart recept som innebär att du använder dina kryddor släckt med tillräckligt med vatten för att täcka basen på din rostmaträtt, och ständigt basta lammet när du går. Skaka i ca 170C ugnen i ca 2 timmar, täcka med folie under den första timmen för att bygga upp ånga.
svaret ges 23.03.2011 20:07
0

Skaffa en tryckkokare och gör "våta" rätter - grytor, karriärer, pajfyllningar. Det kommer att göra din fårkött till en mjuk, smältande, flätig glädje.

Ett trick från indisk matlagning är att marinade i yoghurt och citronsaft före matlagning. Ju längre desto bättre.

    
svaret ges 25.03.2011 01:24