Vad är ett bra alternativ till ris vinvinäger?

7

Jag tycker att det är svårt att skaffa risvin vinäger för recept. Jag kan vanligtvis hitta "risvinäger", "risvin" och "vit vinäger", men inte specifikt "vinvinäger".

Kan jag använda något av ovanstående ingredienser, eller något annat, som ett alternativ?

    
uppsättning Paul D. Waite 26.08.2011 13:27

3 svar

6

Vin vinäger och ris vinäger är samma sak, så det är enkelt.

För ytterligare pantry-stocking:

Risad vinäger är bara risvinäger med lite salt & tillsatt socker. Det är tänkt att vara den rätta blandningen för ett antal recept, inte minst det är sushi ris, men enligt min erfarenhet är det bättre att krydda vanlig risättika till rätt balans.

Risvin är naturligtvis skull. Generellt om du lagar mat med risvin vill du ha en måttligt prissatt, klar filtrerad skull som Gekkeikan. Samma råd gäller att laga mat med vanligt vin här. Försök inte laga mat med något otänkbart.

Mirin är en speciell typ av ljus, sött risvin som används i bräda, dipsåsar, ångad fisk, etc. Om du inte hittar den, köp en dryckbar skull och lägg till runt två teskedar socker per 1/4 cup av skull.

    
svaret ges 27.08.2011 20:42
5

Först och främst misstänker jag att "vin vinäger" och "risvinäger" är samma sak. För det andra kommer risvinäger i två grundläggande sorter, det finns en mörk vinäger och en vit (gul) ättika. Den mörka ättika har mer smak än den vita versionen. Men båda är relativt låga i smak jämfört med andra ättika alternativ.

För att ersätta en vit vin vinäger i vinet skulle jag föreslå att du använder en annan lågt smaksättika. En med en vit färg. I Storbritannien finns en slags klar ättika som vanligtvis märks som "non-brewed condiment", som bör göra en lämplig ersättare, men jag föreslår att du använder en mindre än normal mängd eftersom den är starkare än de flesta andra vinegars. Ett annat alternativ skulle vara en klar maltvinäger som kommer att vara nära men inte helt densamma. Återigen kan du behöva minska mängden för att matcha styrkan.

För att ersätta det mörka riset är vinäger mer knepigt. Mitt första förslag är att prova en mörk maltvinäger som ersättare.

Om du vill försöka källa den riktiga saken kan du inte hitta den i några brittiska stormarknader. Men nästan varje stor stad i Storbritannien har en Kina stad som kommer att innehålla en kinesisk stormarknad där du kan lagra på några objekt du kanske behöver. Om du misslyckas, försök fråga hos din lokala kinesiska restaurang eller ta en väg. De kan kanske peka dig på en leverantör. Slutligen finns det online-leverantörer i Storbritannien om du google du borde kunna hitta en.

    
svaret ges 26.08.2011 15:19
1

Risvinäger och risättika är inte samma. De smakar helt annorlunda på grund av att Rice Vin Vinäger är gjord av SAKE, Rice Eddik är inte.

    
svaret ges 09.05.2014 21:15
Senaste kommentarerna

Tja ... du tittar på SaigonGarden's Groucho! (Ta hand om några frön och ladda ner GRATIS Birdy Alert av vad som händer här!) Med Saigon Groucho 'matlagning lever du verkligen i (vi sa inte hydroponic!) Naturen. Alla 5 portioner fungerar med Fish Wax gör inte' Inte så galen välsmakande som ananas eller morot! MEN, har du kommit till rätt plats för oss? Denna hälsosamma hälsosamma örtgrönsås är det. * DISTURB * <| endoftext |> Brandi Lopez och Steve Morrison bröts bortom reparation på grund av deras... Läs mer