Jag letar efter en extender / fyllmedel för min kryddblandning

5

Jag blandar en röd peppar och saltblandning (tillsammans med några andra ingredienser) och lägger den i en kaffekvarn för att pulverera den.

Blandningen som jag har kommit med har precis rätt smak för min familjs smak, men det är för intensivt. Vi använder denna kryddblandning för att bestrappa friterad tater-tots i en ganska rättvis efterföljning av potatisolle från Taco John's. Vid beläggning av tater tots tar det en viss minsta mängd kryddan för att få anständig täckning. Men det gör smaken för stark.

Vad kan jag använda som fyllmedel eller extender för att späda styrkan i min kryddblandning, så jag kan använda tillräckligt för att få en bra fördelning av kryddorna och inte få smaken så stark. Några förslag på något smaklös som kan tillsättas och blandas med blandningen?

    
uppsättning Stewbob 13.07.2011 14:10

4 svar

11

Den professionella (läs: industriell) lösningen skulle vara maltodextrinpulver. Det är ganska smaklös, har god löslighet i vätskor och förändras inte mycket texturellt.

I hembakade kryddblandningar torkas den populära fyllnadslösningen brödsmulor av mycket liten storlek (som brödsmulor för schnitzelbrödning). De är märkbara, eftersom blandningen blir gritty, men konsensusen bland dem som gör det är att det här är en funktion, inte en bugg. De kan också tjocka lite en våt skål (soppa, gryta), men presentera inga problem när de ströms över torr mat.

Du kan också använda ett nötmjöl av nötter utan mycket egen smak, som aprikoskärnor eller torkade mandlar med låg kvalitet. Återigen kommer det här att vara något gritty, men inte lika svårt som breadcrumn-lösningen.

    
svaret ges 13.07.2011 14:38
4

Mjöl, majsstärkelse eller majsmjöl ska fungera bra. De hjälper också din kryddblandning hålla sig till maten. Mycket bra brödsmulor kan också fungera så länge de inte är för stora för att passera genom en skakans hål.

    
svaret ges 13.07.2011 16:53
1

Varför späd inte det i flera vätskor som matchar disken du förbereder.

Kryddade oljor och vinegars är mycket konventionella. Spicy neutrala alkoholer kan vara trevliga - speciellt när du lagar mat i en sås eller över en stekpanna vid högre värmer.

För tots ser det ut som olja är vägen att gå.

    
svaret ges 17.07.2011 01:20
0

Det bästa fyllmedlet är maltodextrin. Du kan också använda mjölkpulver.

    
svaret ges 12.01.2012 12:59