Furnace får ström, men värme / AC sparkar inte på. LED ombord tänds inte. Tänk på att transformatorn är borta

0

Hittills har jag lyckats med att upprätthålla och reparera mitt eget VVS-system i mitt hus. Första veckan köpte vi huset (vi visste att vi gick in i köpet) Jag bytte ut huvudkortet. Det har varit gyllene i tre år fram tills nu.

Termostaten ringer upp värme, inget händer och det gör ett samtal för nödvärme och inget händer. Ugnen blir kraftfull. Kretskortet utlöses inte, får ström vid uttaget anslutet till ugnen (för kondenspumpen), och det är en elektrisk ström när jag slår på strömmen.

Jag öppnade ugnen och LED-lampan på bordet är 100% rabatt. Per nyckeln på brädet innebär en av LED att antingen brädet är dött eller det inte finns någon kraft att komma till brädet. Min första lutning var att kontrollera transformatorn, som är en 120v till 25v transformator.

Ledningarna till primärn är rätt vid 120v AC, som kan förväntas. Den primära läser 97v AC när ledningarna är inkopplade och strömmen är på. Stänger av strömmen och tar bort ledarna till primär får jag 24,4 ohm. Med strömmen på och ledare borttagna läser sekundärsidan 120v AC. Leds av, släcka, jag får en 0.L på sekundären, när du testar med min ohmmeter.

Så jag är ganska säker på att transformatorn är borta. Jag har beställt delen, men eftersom det tar en vecka att komma hit trodde jag att jag skulle fråga och se om någon hade någon aning. Jag var inte säker på om 120v på sekundärsidan är oroande. Ska jag behöva byta styrelsen också?

Detta är en Trane XE90. Det fungerade bara fint fram till igår morgon.

    
uppsättning Ian Pringle 08.11.2018 18:47

1 svar

0

Uppföljning och svar:

Byte av transformatorn löst problemet att styrelsen inte fick ström. När transformatorn byts ut bytte jag ut en ny säkring och det började. På en hunch pluggade jag i den gamla transformatorn igen och säkring blåste. Så transformatorn var definitivt ett problem.

För alla med en Trace XE90 som vill ersätta transformatorn som driver styrkortet: du måste montera transformatorn på en ny plats eftersom transformatorns formfaktor skiljer sig från det ursprungliga skickade i ugnen, fortfarande samma produkt men en ny formfaktor.

Detta löste dock inte helt mitt problem, eftersom nu blåser jag en säkring när jag ringer på värme. Nästa steg är att dra allt som är inblandat i värme från brädet och lägga till en bakåt i taget tills säkringen blåser.

    
svaret ges 12.11.2018 07:17