Forgot att lägga till socker till degen hur kan vi fixa det?

3

Jag har en deg som stiger som jag insåg gjordes utan socker. Jag använde ananasjuice så jag antar att det fanns lite socker därifrån men detta var tänkt att vara ett sött bröd.

Kan vi göra något under formningen? Jag är lite rädd för att spruta sockervatten eftersom degen redan är våt.

Jag tänker lägga den 5-10 gånger genom att sprinkla pulveriserat socker i varje vik.

Eventuella råd skulle uppskattas.

    
uppsättning fahadash 08.05.2017 01:12

2 svar

8

Tillagd socker är inte viktigt för ett brödrecept på "arbete", så om det var jag -  om strukturen redan har upprättats, skulle jag antagligen låta degen vara säker på slutförandet utan att försöka lägga till något efter det faktum. Utan tillsatt socker kan du behöva lite mer provtid för full uppgång, men du kan sluta med något underbart.

Men om du är helt säker skulle receptet förstöras utan tillsats sötma, Jag skulle kasta granulatssockret i en mixer för att göra det lite finare och vik den in i deg innan du knådar den igen. Pulveriserat socker skulle sannolikt fungera bra, men pulveriserat socker innehåller också majsstärkelse eller trikalciumfosfat, och blandning av granulerat socker kommer också att låta dig mäta rätt mängd innan du ändrar volymen av den finare produkten.

Lägg inte till ytterligare vatten; du kommer att ändra hydratiseringsförhållandena. Efter åtta till tio veckor införlivade i degen kommer sockret att blandas genom ca 250-1000 lager, så det har varit gott om blandning för att införliva sockret tillräckligt. Vänta några minuter tills sockret hydratiserar och knådar det några gånger mer.

Jag tror att det blir bra.

    
svaret ges 08.05.2017 05:17
1

Du kan göra ett virvelbröd eller ett sockerbesatt bröd, genom att lägga till socker i bitar. Eller suga i sirap efter det faktum. Eller lägg till toppings.

Av din fråga låter det som att du är orolig för att sockret är jämnt fördelat eller att degen är överarbetad. Detta kan vara fallet, även om Carltons svar verkar som ett lönsamt alternativ om du verkligen vill ha en blandad sötma. Men har inte lika söt att vara söt eller välsmakande eller väl mottagen.

Ett alternativ är att använda grova sockerklumpar - brutna sockerbitar, grovt sockerkristaller eller brutet godis, pärlsocker (från vilket tanken faktiskt kom, men det kan inte vara lika lätt att hitta). Det skulle ta väldigt lite form att lägga dem i degen, så det borde inte vara överbearbetat. Sockret kommer inte att vara jämnt blandat men det kommer att vara en funktion, inte ett problem - den totala effekten kommer att vara söt och de textuella skillnaderna i det skivade brödet är visuellt tilltalande och skarmen av sötma förväntas, inte en överraskning - som sockerbrod. Du kan till och med lägga till viss visuell effekt, kanske genom att sprinkla lite extra kryddor som kommer att fungera med de andra smakerna, eller bitar av frukt eller färgade sprinkles eller något, när sockret läggs till.

Ett annat alternativ skulle vara att använda en sirap efter att brödet är bakat. Du skulle peka en spett genom brödet på några ställen och torka rätt mängd socker, i sirapform, på toppen av brödet långsamt (med mycket tid att suga in i stället för att springa av). Återigen kan du eventuellt lägga till andra smakämnen i sirapen, men det är inte nödvändigt. Detta alternativ används i kakor, för att hålla dem fuktiga och söta - ett ljuvbröd, särskilt om det är ett snabbbröd, ska hitta resultaten rimliga. Om det finns sockersirap som inte vill suga in, eller om du känner att det skulle få brödet för våt, kan du göra en glasyr av resten. Återigen skulle det vara sötare än resten av loafen, men det skulle förväntas av ett glaserat bröd.

Ett annat alternativ skulle vara att göra någon form av topping för att lägga till sötma till ditt bröd när det har skivats. Det dödliga alternativet som används på alla typer av bröd skulle vara sylt (eller andra konserver), det här är ett lätt sötningsmöjlighet. Du kan göra en glasyr (eller använd ovanstående sirap i enskilda portioner i stället för hela brödet), annars topp med vispad grädde eller karamell eller strö eller använd till att göra ett skikt öken, eller skåda och sprida med smör och strö socker ovanpå (servera varm), eller några andra alternativ. Återigen kan det vara möjligt att komma med smakparningar som fungerar bra med brödets befintliga smaker eller något smakligt neutraliserat.

Du kanske kan helt enkelt lägga in sockret som du (och Carlton) föreslår, beroende på var i processen brödet är. Men även om det är det bästa alternativet, ville jag påpeka att andra alternativ är tillgängliga om någon skulle hitta dem användbara eller inspirerande eller kom till problemet från ett annat sammanhang.

    
svaret ges 16.05.2017 08:17