Brunt socker ansikte och kroppsskrubb du kan göra hemma

Ingenting smakar lika bra som en mjuk hud känns - förutom skrubb av brunt socker. De relativt mjuka kornen ger ett skonsamt sätt att ta bort döda hudceller och polera dig själv överallt. Här är ett enkelt (och budgetvänligt) sätt att exfoliera ditt ansikte och din kropp: blanda brunt socker med bara några få naturliga ingredienser. Två övergivna hemlagade recept kommer precis upp.

Inte DIY-typen? Fresh Brown Sugar Body Polish ($ 39) och Sugar Face Polish ($ 62) kan vara något för dig.

Brunt socker och honungs ansiktsskrubb

Rå honung och farinsocker är en söt kraftpaket. Den förstnämnda ökar peeling med naturliga enzymer; det är också antiinflammatoriskt och antioxidant för att hålla huden lugn, samlad och ungdomlig.

För att nivåera upp antas manukahonung vara ännu mer potent än rå honung. Inbyggt i Nya Zeeland, det har en förening som kallas metylglyoxal, som ger antimikrobiella krafter.

Lite olivolja ger närande fukt och extra antioxidanter. Detta recept innehåller även eteriska oljor för att höja din hudvårdsrutin med lite aromterapi; du kan hoppa över detta om du har känslig hud.

Innehåll

  • 1/2 kopp rå honung eller Manuka honung
  • 1 / 2 kopp brunt socker
  • 1 matsked olivolja
  • 1 droppe eterisk olja av lavendel, jasmin, ros eller pelargon

Instruktioner

Kombinera alla ingredienser i en liten skål.

Ta en dime-stor mängd. Börja från mitten av ditt ansikte och arbeta utåt, massera försiktigt skrubben i huden, inklusive dina läppar, i cirkulära rörelser i en minut. Låt den vara i fem till tio minuter för en snabb mask.

Skölj med varmt vatten och torka huden med en handduk.

Om du har fet hud kan du inte behöva följa med en fuktkräm. Om din hud känns tät och behöver extra fukt, applicera sedan en fuktighetskräm eller ansiktsolja.

Exfoliera en eller två gånger i veckan. Förvara kvarvarande skrubba i en burk vid rumstemperatur.

Brunt socker och kokosnötsolja

Håll det enkelt för en perfekt kroppsskrubb. Huden älskar att suga upp de djupa fuktgivande egenskaperna hos kokosnötolja. Denna bärolja är bäst för kroppen, eftersom den potentiellt kan täppa till porer och orsaka utbrott i ansiktet. Men om du säkert vet att ditt ansikte inte reagerar så på kokosnötolja, använd gärna det också som en ansiktsskrubb.

Innehåll

  • 1 / 2 kopp kokosnötolja
  • 1 / 4 kopp brunt socker

Instruktioner

Varm kokosnötolja till rumstemperatur. I en liten skål, kombinera kokosnötolja och farinsocker väl.

Ta en handflata och applicera på fuktig hud. Skrubba över hela kroppen i en cirkelrörelse. Skölj med varmt vatten.

Följ med din favorit kroppslotion eller olja för att försegla fukten.

Använd en eller två gånger i veckan. Förvara rester i en burk vid rumstemperatur.

Oavsett om du gör det själv eller föredrar mer sofistikerade butiksköpta formler, är brunt sockerskrubb en riktig behandling för mjuk, jämn hud från topp till tå.