Vad händer om en varelse dödas mellan sin attack och skada rullar

32

Kom över ett scenario som är lite udda:

En varelse träffar ett tecken med en attack.

Karaktären har en förmåga som behandlar skada när han träffas. Baserat på Andra avgöranden skadan från karaktären till varelsen händer innan varelsen rullar skada på spelaren.

Vad händer nu om varelsen tar tillräckligt med skador för att bli dödad? Jag ser två alternativ:

 • Varelsen är död och får inte längre en skada roll
 • Skadorna "skedde redan" innan han dog och en roll görs fortfarande.
 • Jag frågar när som helst en reaktion eller utlösande effekt får en varelse att dö mellan sin attack och skada roll och inte särskilt denna stavning, men som ett exempel är en warlock gjutning agathys rustning med en 5: e nivåspår, som drabbas av en lågvärdig varelse som en 7 hk-goblin.

  Slår goblinen och tar 25 skador och är död, därför ingen skada roll? Eller slår goblin, hantera ~ 5 skador och tar 25 skador och är död?

  Det gäller i allmänhet bara när triviala varelser (mindre än CR 1) attackerar högre tecken (högre än lvl 5), situationer som jag inte skulle bry sig om att spela igenom, men hur jag kör det vid ett bord kan få konsekvenser för andra förmågor.

  Nej "är meningsfullt i verkliga världens" svar när jag pratar om magi och det har ingen riktig världslogik. Jag kan använda historia och flufftext för att förklara endera versionen.

      
  uppsättning Zephirum 27.10.2017 10:48

  4 svar

  75

  Skadrullen är inte avskild från den framgångsrika attacken

  Den grundläggande regeln om kamp är att om en varelse slår framgångsrikt, gör den skada. Det är hela poängen att rulla tärningen. (s. 194 PHB 1 ).

  Ingenting i agathys stavning stavar verkar som att Shield stavningen gör förhindrande av skada genom att förhindra en framgångsrik attack . Varje stavning eller effekt som ger tillfälliga träffpunkter kommer att absorbera en del av skadan innan Warlocks normala HP reduceras, men sådana stavningar hindrar inte skador från att tas.

  Andra effekter som förhindrar en lyckad attack inkluderar spådom magi som gör att stavningskastern ersätter en framgångsrik attackrulle med en misslyckad attackrulle.

  Om attacken lyckades är skada gjort .

  Ordern är här:

 • Goblinerna träffar Warlock med en lyckad attack
 • Warlock tar skada från framgångsrik hit och Goblin tar 10 kalla skador - det här är båda ett direkt resultat av den framgångsrika träffen på Warlock.
 • Goblin blir oförmögen / dömer som bestämd av DM.
 • 1 Från "Gör en attack" i kapitel 9.

  3. Resolve the attack. You make the attack roll. On a hit, you roll damage, unless the particular attack has rules that specify otherwise. Some attacks cause special effects in addition to or instead of damage. (p. 194 PHB){italics mine}

      
  svaret ges 27.10.2017 15:11
  35

  Reglerna stavar inte ut det exakt.

  Generellt sett gäller dock villkoren omedelbart när du får dem. Det är därför som en effekt som "när du slås av en attack, kan vinna motstånd mot [x]" kan fungera.

  Så det skulle innebära att om du får tillståndet "inkapaciterat" (från att falla till 0 HP. "Dead" är egentligen inte ett villkor.) Du applicerar det omedelbart innan du rullar skada.

  Men ingenting om att vara oförmögna hindrar dig från att hantera skador. Det förhindrar bara dig från att vidta åtgärder, men du tar inte en åtgärd just nu, bara avslutar en som du redan har börjat. Och villkoren / effekterna gäller inte med retroaktivitet om inte de säger det (det är därför Shield har den linjen om "Inkl. Denna attack").

  Om jag följer min stränga läsning av reglerna, så är det vad som skulle hända:

  • The Goblins träffar Warlock
  • Goblin tar 10 kalla skador
  • Goblin blir oförmögen (och dör förmodligen eftersom det bara är en mook)
  • Den (oförmögna) Goblin behandlar skada på Warlock

  Fiktionligt betyder det förmodligen att spöens spjut inte omedelbart slutar röra sig bara för att kraften som driver den är död.

      
  svaret ges 27.10.2017 12:00
  6

  Jag tror att frågan du kopplade till är lite dåligt tillrådd som referens eftersom det är helt och hållet något förvirrad. Antagandet verkar vara att på något sätt om en varelse gör 11 poäng skador, kan angriparen kanske inte ta skada enligt stavelsens beskrivning eftersom 11> 10.
  Stavningsbeskrivningen säger dock mycket tydligt och entydigt att angriparen tar skada eftersom "träffar dig med en meleeattack medan du har dessa träffpunkter" utan tvekan är exakt vad som händer.

  Som sagt är syftet med en träffrulle inte att avgöra om du har slått någon i ormens oreda. Under en kamp slår du definitivt motståndaren dussintals gånger, men du orsakar inte någon signifikant sår varje gång. För det mesta blickar blicken av rustning eller något liknande. I spelvillkor är dessa missar, inte träffar.

  Använda ordet hit i spelvillkor betyder inte bara "hit, på något sätt", men det betyder att du slår motståndaren noggrant eller tillräckligt hårt för att faktiskt hantera skador. Det är skada som du i princip kan dö, inte en ofarlig skrapa. Vilket innebär att du förlorar träffpunkter.

  Det betyder självklart att om goblinen får ett slag och sedan vad som än händer (inklusive skapandet dör) är detta helt irrelevant), du får fortfarande skada eftersom du slogs .

  AoA-stavningen kan uttryckligen ange att om skapningen dör av stavens effekt, absorberar den på något sätt skadan. Men tyvärr, det inte säger det. Så det är inte vad som händer.

      
  svaret ges 27.10.2017 20:00
  5

  Det här är ett fall av stava gör vad de säger att de gör. Och Armor of Agathys säger inte att det kan förhindra skador från attacker. Något som Shield kan förhindra attacker och stava ut det. Munkens deflect missiles förmåga kan förhindra skador men säger inte att det negerar en träff, så andra effekter på en träff skulle hända som att orsaka rädsla eller annan form av förmåga. Men ingenstans säger Armor of Agathys att det förhindrar skadan.

  Så medan goblinen får en strejk, får de också drabbas i gengäld och dödar goblinen i det här fallet, skadorna hanteras redan av goblinens spjut. Det genomborrade din rustning, du råkar bara förhindra uppföljningsattacker i senare svängar från samma källa.

      
  svaret ges 27.10.2017 13:03