Vad händer med Ahsoka Tano före ”avsnitt III”?

Anakin hade en lärling? Varför nämns inte Ahsoka Tano i "Star Wars Episode III: Revenge of the Sith"? Clone Wars-eran i Star Wars Expanded Universe har många problem med kontinuitet. De flesta härrör från det faktum att tidsperioden har den högsta medietätheten under någon period i Star Wars-tidslinjen, med flera tecknade serier, videospel, romaner och serier packade i en treårsperiod. När fler berättelser, situationer och karaktärer introduceras, uppträder fler motstridiga element.

Den mest skurrande av dessa uppenbara motsättningar är rollen som Ahsoka Tano, Anakins unga Togruta Padawan. Baserat på tidigare Star Wars-medier verkade det som om serien började 19.5 BBY och slutade före 19 BBY när "Episode III: Revenge of the Sith" är inställd. Och ändå fanns det inga tecken i den filmen eller media vid den tiden om Ahsokas öde eller till och med på det faktum att Anakin alls hade en lärling.

Senare justeringar av tidslinjen satte början på serien runt 21 BBY, men det väcker bara fler frågor; Visst skulle Anakins lärling på två år vara värt att nämna, även om en lärling på några månader lätt kunde glömmas bort.

Det tog några år för TV-serierna "The Clone Wars", böcker och andra medier att utarbeta Ahsokas väg under den tiden. Så här spelade det ut.

Varning: Spoilers framåt!

Ahsoka Tano's Path: Clone Wars to 'Episode III'

Ahsoka Tano tilldelades av mästare Yoda att vara Anakin Skywalkers lärling vid 14 års ålder. Yoda hoppades att det att vara lärare skulle hjälpa Anakins emotionella utveckling och styra honom bort från den mörka sidan. Hon gick först med Skywalker och Obi-Wan Kenobi i slaget vid Christophsis.

Hennes nästa äventyr med Skywalker och Kenobi var att leta efter Jabba the Hutt son, som hade kidnappats i en komplott för att sätta Hutt mot Jedi. Detta äventyr inkluderade Slaget vid Teth och att möta Dark Acolyte Asajj Ventress.

Hon tillbringade de närmaste två åren under Clone Wars i fler äventyr med Skywalker, som beskrivs i TV-serien "Clone Wars". I avsnitt 16, "The Mortis of Mortis," har hon en Dark Side-förtrollning som kastas på henne av Son. Hon dör men återupplivas dramatiskt av dottern.

Vid 16 års ålder inramas Ahsoka av sin vän Barriss Offee för bombningen av Jedi-templet på Coruscant. Skywalker tror att hon är oskyldig men spårar henne när hon flyr. Jedi-rådet utvisar henne. Hon ställs inför rätta av Republiken för brottet men frikänns av Offees tvingade bekännelse.

Jedi-rådet inbjuder henne att återvända till ordern, men hon vägrar. Hon bestämmer att hon inte gillar hur det går för Jedi och vill hitta sin egen väg med styrkan. Yoda har en vision om sin död i hallarna i Jedi-templet under den framtida Jedi-rensningen. Skywalker förbittrar Jedi-rådet för att inte lita på henne, ytterligare ett steg på vägen mot Dark Side.

Död Ahsoka Tano i Jedi-rensningen?

Ungefär ett år senare är Ahsoka på spår av före detta Sith Lord Maul. Hon har sitt senaste möte med Anakin Skywalker och får sina gamla ljussablar. Hon får också befälet från en armé av klontrupper, ledd av Rex. Hon belägrar Mandalore och har en duell med Maul och fångar honom i en strålsköld.

Yodas vision om hennes öde i Jedi Purge visar sig vara en falsk död. När kansler Palpatine ger order 66 och instruerar klonerna att döda sina Jedi-mästare, har Rex tagit bort sitt hämmarechip och hon kan fly med honom. De fejkar sina egna dödsfall. Hon flyr till den yttre kanten när sagan går in i imperiet.

Hennes överlevnad öppnade vägen för hennes roll i upproret. Hennes resa mellan dessa två epoker täcks av romanen "Star Wars: Ahsoka", som publicerades i oktober 2016. Hon återkommer i TV-serien "Star Wars: Rebels".

Död Ahsoka Tano på malachor?

År senare är Ahsoka involverad i rebellerna och har en vision om Anakin Skywalker genom styrkan, när han hånar henne om att överge honom och att det är en faktor i hans resa till vad han hade blivit. Hon accepterar att han har blivit Darth Vader. Hon möter honom sedan på Malachor och de deltar i strid. Hon ser en del av hans ansikte när hon skär av en del av hans mask och bestämmer sig för att inte lämna. Vader säger att då kommer hon att dö, och templet de är i låser ner och exploderar. Vader överlever. Hon lyckas också överleva och ses i epilogen till seriefinalen och lämnar hennes karaktär öppen för framtida framträdanden i Star Wars-kanonen.