Vilken strategi kan jag använda för att identifiera en kokbok med ett slitat lock?

3

Min mamma lämnade mig en kokbok som är den mest fantastiska jag någonsin sett. Det är ca 1700 sidor, de sista sidorna saknas på min kopia. Jag kommer ihåg att locket, som är långt borta, var grönt. Det är definitivt amerikanskt eftersom det har instruktioner för dressing amerikansk spel. Inkluderar även konservering, konservering och betning. Förutom frysning, menyer, dietmönster, en hemmafruhandbok för inköp av frukt och grönsaker. Också instruktioner om att sträcka maten dollar. Så min fråga är hur eller var kan jag få reda på namnet på denna kokbok?

    
uppsättning Ramah 22.03.2013 00:35

3 svar

6

Du hittar online kopior av sådana cookbooks på Project Gutenberg , på matlagningssektion . Till exempel:

 • Den amerikanska Frugal Housewife, av Lydia M. Child
 • The Golden Age Cook Book
 • Allinson Vegetarian Cookery Book, av Thomas R. Allinson.
 • svaret ges 22.03.2013 08:42
  6

  Detta följer de råd som ges i Steve svar, förutom en beskrivning av boken istället för innehållet.

  Eftersom det förmodligen inte är så många 1700-sidiga kokböcker, gick jag till Google och tittade upp:

  kokboken "1700 sidor"

  Den andra träffen var för en forumpost på "FAL-filerna" som beskriver en bok som matchade din beskrivning ganska mycket. Boken heter:

  Meta Given's Modern Encyclopedia of Cooking

  Publicerad av J.G.Ferguson, den har ett grönt omslag och kommer i antingen en 2-volym eller en komplett allt-i-ett-bok. Den kompletta versionen är 1699 sidor. Du hittar den på Amazon .

      
  svaret ges 03.06.2016 23:03
  5

  Välj några unika fraser från boken (saker du inte förväntar dig att visas i många andra böcker) och leta efter dem (i citat) i Google böcker. Titta på de skannade sidorna i sökresultaten och se om de matchar din bok.

  Om det inte fungerar kan du prova en allmän google-sökning, igen med den citerade frasen. (Om du letar efter en gammal kokbok och det är på webben är det troligt på Google Böcker eller arkiv.org, men det finns några mindre samlingar där ute.)

  Om du får för många resultat kan du ta 2-3 av kapitelrubrikerna eller fraserna och söka efter kombinationen. Du vill välja rubriker som du inte förväntar dig att båda visas i många böcker. E.g..,

  "Dressing Game" "Preserving and Pickling"

  Om en online-sökning inte fungerar kan du också prova att fråga en bibliotekarie eller bokhandlare som specialiserat sig på gamla kockböcker. De kanske känner till boken eller har mer resurser att leta upp det.

      
  svaret ges 24.03.2013 17:47