Tips för att komma in i tecken [stängt]

4

Jag är relativt ny på D & D, och jag rullar mitt andra tecken. Medan jag haft min första, hade han inte mycket av en personlighet.

Den här gången strävar jag efter att spela en Swashbuckler med namnet Montoya Daefaren. Genom egen tur (och DM: s välsignelse) blev han odödlig på grund av Tomb of Annihilation Death Curse. Han kommer att ta med sig för att tyst sabotera partiets ansträngning för att bryta förbannelsen, åtminstone tills DM beslutar att avslöja sin damkärlek har en slösande sjukdom och kommer att dö för alltid, såvida han inte bryter förbannelsen. Han kommer också att bli komisk lättnad, eftersom han är alkoholist (med straff om han inte dricker eller dricker) och är begränsad till 1 träff dö, oavsett nivå. Jag föreställer mig att hans mun och festen kommer att få honom att döda flera gånger om dagen.

Utmaningen är att jag inte gillar mig själv mycket av en rollspelare. Jag kämpar med hur man spelar den här spicy spaniarden / Captain Jack hybrid.

Jag letar efter tips från veteraner för att hjälpa till med att komma in i rollen, eftersom det låter som mycket roligt.

    
uppsättning Anthony 02.12.2017 02:23

1 svar

2

En sak jag försöker göra är att fråga mig själv vad min karaktär vill ha. På det sättet som han befinner sig i, har jag en lättare tid att sätta mig i karaktärens skor. Jag pratar här inte om kortsiktiga mål, men mycket större motivationer.

Till exempel trodde ex-Stormtrooper Gunnar Sykes inte på stora abstrakta politiska visioner i imperiet eller upproret. Han ville bara höra, att han var med människor som hade ryggen. Och han ville äventyr. Han ville testa sig själv och aldrig leva ett tråkigt liv. Så han var oerhört pålitlig för att hjälpa sina vänner, han var alltid ivrig att hoppa i fara, och han arbetade hårt för att förbättra sina färdigheter som en Hired Gun. Han brydde sig mycket mindre om att bevisa någonting annat än hans vänner, så han var inte prickig, han slog inte klokt och han brukade inte prata så mycket.

Montoya Daefaren har en damkärlek, så det är viktigt för honom att hitta en själsvän. Eller kanske att vara kär, vilket inte är detsamma, är viktigt för honom. Var kommer hans alkoholism från? Kanske för att han inte kan hantera att bli dödad om och om igen, och dricker för att undvika att tänka på trauman. Kanske är det också varför han är en sådan jokester - det är ett sätt att undvika denna smärta av konstant död och uppståndelse (jag antar det är hur det fungerar). Kanske dricker han också för att han vet att han kommer att överleva sin damkärlek, och den kunskapen sårar sin själ.

Så hur applicerar du detta i aktuellt spel? Montoya vill älska och bli älskad. Han vill undvika smärtan av döds och uppståndelsens cykel som är både välsignelse och förbannelse. När han skämtar med resten av festen och de hamnar på att bli förbannad på honom, inser de inte att han bara vill vara en av dem, att bli älskad på ett sätt, men han är så torterad av hans situation att det kommer ut på det här perversa sättet som slår upp sig för att få honom att skryta oftare än han skulle vilja.

Det är uppenbarligen ett tragikomt sätt att tolka karaktären, men det finns många andra sätt att spela på honom, beroende på vad du bestämmer för hans kärnmotivationer kan vara. Du behöver inte komma med alla picayune detaljer om hans personlighet, eftersom du vill lämna utrymme för det att manifestera i själva spelet. Men när du har ett lås på sina motiv, blir resten enklare.

    
svaret ges 02.12.2017 07:14