6 tecken på online-fusk

I en ironisk vridning har tekniken - avsedd att hålla oss mer ansluten - gjort våra kärleksrelationer mer komplicerade än någonsin. Online-fusk - att ha virtuella affärer som inkluderar sexting, rasande utbyte av foton eller e-postmeddelanden och flirtningar på sociala nätverk utan att nödvändigtvis gå vidare till en fysisk affär - är ännu ett sätt att makar kan förråda varandra. Medan de var i smekmånadsfasen, skulle par hellre låtsas att deras make aldrig skulle fuska, virtuellt eller på annat sätt. Men verkligheten är att ingen kan vara säker på sin makas trohet, och även det lyckligaste paret är i fara när det gäller online-fusk. När allt kommer omkring ger internet och annan teknik, som mobiltelefoner, enkel åtkomst till villiga partners och omedelbar tillfredsställelse. Och utan verkligt sex (eller till och med nödvändigtvis möjligheten att någonsin träffas ansikte mot ansikte) övertygar online-fuskare sig själva att det de gör inte är fusk.

Så nu undrar du förmodligen om din make kan trassla i en onlineaffär (eller mer än en). Här är en checklista med varningssignaler om att din make passerar linjen och begår fusk online-

Tecken på online-fusk

1. Lösenordsskyddade digitala enheter

Någon som har affärer online eller når ut till främlingar för cybersex kommer att hålla e-post och mobiltelefoner skyddade med lösenord och PIN-nummer. Du, inte ens som make / maka, kommer inte att ha tillgång till dessa lösenord. Han eller hon kan också vara hemlighetsfull när han är online genom att snabbt byta webbsida eller stänga e-post så snart någon annan går in i rummet. Om din make håller online- eller mobiltelefonaktivitet hemlig, kan han eller hon ha en virtuell affär.

2. Hemliga sociala mediekonton

Om du inte är en vän till din make på Facebook eller Twitter kan han eller hon dölja något för dig. Om du är en vän, känner du till alla din makas kontakter? Även om du inte känner dem alla personligen, vet du hur din make känner dem? Att ta reda på om personerna i din makas olika sociala nätverk och hur han eller hon använder sociala nätverkssajter är aldrig en dålig idé. Och din make ska veta detsamma om dig.

3. Besatthet med att svara på onlinekontakter

Besatthet med att omedelbart svara på textmeddelanden, e-postmeddelanden och Facebook- eller Twitter-meddelanden är ett annat tecken på att något fiskigt pågår. Detta varningsskylt måste dock beaktas bland andra. Sanningen är att många av oss är beroende av våra telefoner och datorer, och vissa av oss använder dem mer för arbete och mindre för nöjes skull eller på oskyldiga sätt (för att få våra favoritrecept, chatta med vår familj och vänner - inte den typen med fördelar —Och hålla koll på aktuella händelser).

4. Lämna ett pappersspår (eller digitalt)

Titta på dina månatliga mobiltelefonräkningar och webbläsarhistoriken på din dator. Det här är talande tecken på om din make är inblandad i online-fusk eller internetpornografi. Du kan se om du spenderar mer på textmeddelanden och om det finns utländska nummer på fakturan. Internethistoriken kan berätta något om sidorna som din make - och alla andra som har använt datorn - har besökt.

5. Konstigt beteende

Ett talande tecken på en affär är en förändring i din makas beteende. En make som plötsligt är extra trevlig eller extra elak kan kompensera för en affär. Man kan vara supersöt av skuld eller super menig i hopp om att rättfärdiga sitt beteende.

6. Double Life

Att ta reda på dubbla identiteter online - hemliga e-postadresser eller sociala nätverkssidor eller en helt annan identitet i en virtuell värld - är ett svek i sig. Det är en som måste behandlas både som en del av en större konversation om online-fusk och som ett separat samtal om vad som är ett måste att avslöja.

Vad ska jag göra med online-fusk?

Oavsett om någon av er begår fusk på nätet, borde ni sitta ner och prata om vad ni tycker är lämpligt onlinebeteende för gifta personer. Ställ in några regler för er själva, så att du och din make vet vad som passerar gränsen, och det är ingen fråga om rätt och fel på vägen. Faktum är att vissa människor inte ens är säkra på att online-fusk är fusk. Det spelar ingen roll vad resten av världen tycker; det betyder vad du och din make tycker.

Håll alltid kommunikationslinjerna öppna. Hemligheter om vad du gör och vem du pratar med borde inte hända mellan makar. Ni borde vara öppna med varandra. När du väl har hållit hemligheter så här riskerar du ditt äktenskap. Så, prata, prata och prata lite mer.

De som redan har bestämt att online-fusk äger rum i äktenskapet bör se en äktenskapsrådgivare eller annan professionell för att diskutera orsaken till problemet och om äktenskapet kan räddas. Precis som andra affärer måste den som begår äktenskapsbrott återfå förtroendet genom att göra vad han säger att han kommer att göra och avstå från den olämpliga aktiviteten framåt. Då måste han hoppas att hans make kan få förlåtelse.