Tecken på att du är redo att få ett barn

Om du inte redan har bestämt att du och din make föredrar ett barnfritt äktenskap kommer det antagligen att komma en tid då ni två undrar högt om du är redo att skaffa barn. Att besluta att skaffa barn kan vara ett tufft beslut, och det är ett som inte är rätt för alla. Medan du undersöker själen om du är redo att skaffa barn, bör du vara uppmärksam på eventuella indikationer på att du kan vara redo för föräldraskap. Här är några tecken på att du är redo att skaffa barn.

Baby lust

Du kan inte hålla ögonen på barn eller gravida damer. Varje gång du passerar en knubbig liten baby i hans mammas armar kan du inte låta bli att le. Du kan till och med vara en av de människor som måste nypa kinderna eller borsta en av de små händerna. Om barnet tillhör en familjemedlem eller vän kan det hända att du hela tiden vill hålla och krama barnet. En doft av den nya baby lukten och du befinner dig kär.

Lyckliga ekonomier

Spädbarn kostar allvarliga pengar. Om du inte har degen bör du skjuta upp barnet. Du behöver inte vara en Rockefeller. Men du borde inte vara i skuld eller knappt överleva månad till månad. Ta en ärlig titt på din ekonomi. Titta på kostnaden för blöjor, formel, babykläder, sjukförsäkring när du lägger till en beroende etc. Kommer du att kunna svänga den? Vilken typ av belastning kommer den att lägga på din fackbok? Om du inte har råd med det, finns det saker du kan göra för att spara mer eller tjäna mer? Om så är fallet, börja planera på det.

Omsorg tar

Medan pengar är nödvändiga kommer de bara att nå dig så långt. Du måste också vara vaktmästare. Din bebis kommer att behöva 24-sju tillsyn under en längre tid. Och även om din bunt av glädje kommer att börja i en rimlig storlek, vill han eller hon hållas kvar - förmodligen mycket. Även om du kommer att uppskatta varje kram och kram, är det mycket hårt arbete att bära barnet. Däremellan måste du byta blöjor - och ibland kläder, som också måste tvättas. Om du ammar måste du ägna särskild uppmärksamhet åt din kost och ditt vattenintag. Om du matar flaskor måste du desinficera flaskorna. Oavsett vad du har mer arbete än du någonsin har känt. Du måste vara fysiskt kapabel och villig. Och du måste planera för vård om du måste återvända till jobbet efter att barnet är fött.

Tur i kärlek

Att vara gift räcker inte. Ditt äktenskap ska vara stabilt och ha god status. Ni två borde redan ha tagit erforderlig tid - vad det än betyder för er - att njuta av smekmånadsfasen och vänja sig vid livet som gift par. Par som alltid argumenterar eller är osäkra på sin framtid tillsammans bör undvika att föra ett barn in i familjen. En del tror felaktigt att det att lösa alla barn kommer att lösa dem. I verkligheten förstorar en baby dem bara. Och det fattiga, oskyldiga barnet är offret i slutändan. Så reflektera ärligt över status för ditt äktenskap innan du tar språnget.

Glad och frisk

Båda måste vara friska, särskilt kvinnan som ska bära barnet. Du kanske vill få kontroller för att se till att alla dina delar fungerar och investera i ägglossningssatser för att bättre planera dina försök att bli gravid. Vissa par kan till och med göra genetiska tester för att avgöra om deras barn skulle vara utsatta för vissa genetiska sjukdomar. Naturligtvis bör kvinnor börja ta prenatala vitaminer så snart de bestämmer sig för att börja försöka bli gravid.

Offer, offer

Glöm de långa, varma baden, barhoppning med dina vänner eller sova på lördagar. Dessa dagar är över när barnet kommer. Du måste göra enorma uppoffringar, och din livsstil kommer att förändras drastiskt. Åtminstone ett tag blir du hemma. Och du måste göra ditt barn till din främsta prioritet, vilket innebär att dina behov kan bli sekundära. Dessutom måste kvinnor vara villiga att gå igenom nio månader av graviditet, förlossning och förlossning och återhämtning. Du måste vara villig att ge upp mycket. Den goda nyheten är att det också finns proffs, som den kärlek och glädje som barnen ger i familjer.

Samtalet

Du och din make bör diskutera dina tankar om att få barn. Och ni borde båda vara på samma sida eller villiga att överväga den andras position. Ni måste båda önska barnet och vara villiga att sätta in arbetet under graviditeten, förlossningen och förlossningen och naturligtvis uppfostran av barnet. Föräldraskap är inte för de svaga och ni måste båda vara engagerade i idén.