Varför bär amerikanska stormarknader bara lamm och inte fårkött?

33

När jag går till snabbköpet ser jag inte mycket, om någon fårkött, bara mycket lamm.

Så jag har postulerat några möjliga förklaringar:

 • fårkött (kött av får) säljs som "lamm",
 • fårkött smakar konstigt mot amerikaner så att allt exporteras,
 • fårkött smakar konstigt mot amerikaner så det blir till hundmat,
 • Alla vuxna får används endast för ull och pensioneras sedan och läggs ut till betesmarker där de lever sina pensioneringsår med pinochle och shuffleboard.
 • Vad är förklaringen, varför finns det så lite fårkött och så mycket lammkött?

      
  uppsättning Drisheen Colcannon 07.03.2016 16:36

  5 svar

  36

  Det är inte bara amerikanska stormarknader som sällan bär fårkött, den här situationen är liknande över Anglosfären, och jag misstänker också de flesta västerländska länderna (eller åtminstone de som inte har en stark fågelkultur). Anledningen är till stor del ekonomisk. Fågelkött är dyrt och inte lika gott som lamm.

  • För det första är den omedelbara anledningen att ingen äter verkligen fågelkött längre. Ja, det finns vissa lokaliteter, kulturer och rörelser som fortfarande äter fårkött eller försöker få tillbaka det, men idag, på aggregat, efterfrågan på fårkött är nära noll. Enligt USDA :

   The U.S. market for lamb and mutton has weakened throughout the decades. Since the 1960s, per capita consumption has dropped from nearly 5 pounds to just about 1 pound. This drop is due in part to declining acceptance of lamb from a growing segment of the population, as well as competition from other meats, such as poultry, pork, and beef. Most meat is sold as lamb and comes from animals under 14 months old.

   Här är en konsumtionsgrafik per capita:

   Omingenköperfårköttsäljerstormarknaderintedem.Försörjningskedjanförköttärganskakomplex;Detärintenågotsomenbutikschefbarakanbestämmaendagförattbeställaensatsochhyllanförattseomdensäljer.Köttetmåsteslaktasochavlönasienslakteri,slaktadantingenibutiksbutikerellerpåcentra(omduintevillköpaenhel,50kgsnitt)ochvisasikyldasektioner.Omdetfinnstillräckligtmedlokalefterfråganpåfårköttkankanskeenskildastormarknaderbäradem,precissomköttsomkanin,andellerkängurusäljsiblandhosnågrastormarknader.

  • Menvarföräterintefolkfårkött?Människortyckerinteomdet.Detären sämre bra .

   Mutton comes from older animals and is often less expensive but less desirable to consumers. (USDA)

   .

   As can be seen, the average income elasticities across the studies are 0.77 for beef, 0.24 for lamb, -0.65 for mutton, 0.47 for chicken and 0.48 for pork.

   (Negativ inkomstinkelastitet = underlägsen bra) Det vill säga, när inkomsterna växer, som de har över denna tidsram, vill folk köpa mindre av det.

  • Lammet är en överlägsen ersättning för fårkött. Anecdotalt jämfört med lamm är fårkött gamier, hårdare och svårare att laga mat. Ekonomiskt sett har lamm och fårkött hög korspriselasticitet - om priset växer kräver efterfrågan på den andra, vilket indikerar att de är ersättare. Och den verkliga mördaren är ...

  • Fågelpriserna har ökat snabbare än lamm.

   Fågelköttärfortfarandebilligareänlamm,menrelativtsetthardetblivitmerekonomisktatthöjaochsäljalamm.Detfinnsfleramarknadskrafterpåspel:kostnadenföratthöjafårenöverlammåldern,effektivitetenavatthöjalamm(dvs.ökadlammvikt),tillväxtenavmejerisomledertillhögrenötköttstillförsel,denrelativanedgångeniullreduceringavfårköttochsålundapå.Dumåstefrågaenbonde.

  Källa: Ändra mönster av köttförbrukning i Australien av Lucille Wong, EA Selvanathan och Saroja Selvanathan

  Uppdatering: märkte inte att grafen var prisindex och inte faktiska priser

      
  svaret ges 08.03.2016 05:08
  18

  Som det har nämnts importeras det mesta av lammet i USA - och fårkött importeras också

  Det finns en jätte konsument av fårkött i västra Kentucky runt Owensboro. (det är den lokala standarden för grill, och tidigare rapporter lägger Owensboro nära toppen av listan för både per capita antal och utgifter på restauranger)

  Eftersom vi nu har många mindre fårgårdar som gör ost och ull, särskilt i bergsområden, skulle jag misstänka att det finns människor som äter fårkött, men det kan vara att de håller det för sig själva. Det finns också möjlighet att sälja det till etniska slaktare, eftersom får och get är populära i vissa europeiska, asiatiska och medelstora kök. (Jag vet att jag kan få kanin på en av de lokala italienska marknaderna och get på en lokal asiatisk marknad)

  Även om jag misstänker att det kan finnas några märkningsfrågor vid försäljning av fårkött som "lamm" (som om människor skulle vara upprörd om du sålde nötkött som kalvkött) har jag hört att vissa slaktare som gör Merguez-korv kommer att använda en blandning av fårkött och lamm - kryddorna maskerar fårköttets möjliga könsbestämning, men det finns fortfarande lamm i den så att de kan märka det som sådant.

  Jag föreslår att du tittar i ditt område för att se om det finns stora bondens marknader - det finns ofta bönder som säljer kött, ost och garn där. Om du hittar någon som säljer fårprodukter kan du fråga dem om att skaffa fårkött eller hogget (1 till 2 år gammalt får).

      
  svaret ges 07.03.2016 17:38
  2

  Här i New Mexico, höjer Navajo får och äter mycket fårkött. Det är definitivt en förvärvad smak; ganska "playy" för mig. Nästan allt lamm som säljs i butiker här är från Nya Zeeland eller Australien. Det är inte möjligt att hitta fårkött i vanliga butiker här. Jag har aldrig sett fårkött som säljs som lamm; Jag tror inte att det skulle sälja, utom i närheten av en reservation, och det skulle vara problem med falsk märkning. Du kan definitivt berätta skillnaden - även i sikte - mellan fårkött och lamm. Jag har också bott på östkusten och västkusten (men över tio år sedan) och jag har aldrig sett fårkött till försäljning i butiker.

      
  svaret ges 12.03.2016 19:39
  -1

  Svaret är # 1.

  Det finns ingen term för Hogget eller fårkött i Nordamerika. Allt kött från ett får kallas "lamm" oberoende av sin ålder. Så troligt skulle allt lamm som säljs i USA kallas fårkött någon annanstans. (Det är möjligt att det är allt egentligen ungt får, eller vissa är unga, vissa är gamla - men jag tvivlar på det.)

  Relevant reglering:

  Under current federal regulations (2014 CFR §65.190), only the term 'lamb' is used:

  Lamb — ovine animals of any age, including ewes and rams

  The terms 'mutton' and 'hogget' are rare in the United States. Nevertheless, the exclusive use of 'lamb' in the United States may be confusing, particularly if it is assumed that only actual lambs are butchered for their meat. Under the previous definition (2010 CFR §65.190), 'lamb' meant 'meat, other than mutton (or yearling mutton), produced from sheep'.

      
  svaret ges 07.03.2016 20:40
  -5

  Fågel är köttet från GAT och lamm är köttet från får. Lamm eller får kött tenderar att vara mjukare och lättare att laga mat än fårkött, vilket vanligtvis kräver en tryckkokare att laga ordentligt. Fågel är tjuvkött och inte så mjukt som lamm. Fågel är populär i Indien och Storbritannien (adopterad från Indien) och brukade vanligtvis tjäna som karry. Nya Zeeland och Australien producerar det mesta av lammet i världen men fårkött är tillgängligt nästan överallt. Behöver bara leta efter getkött!

      
  svaret ges 07.03.2016 23:16