Hur man kvalificerar sig för den amerikanska öppna golfturneringen

Så du vill spela i US Open. Vad krävs för att gå igenom kvalet? Vilka är behörighetskraven och avgifterna? Är det genomförbart? Det är verkligen genomförbart, förutsatt att du uppfyller dessa krav och är villiga att ponnera upp anmälningsavgifterna. Så låt oss gå igenom US Open-kvalificeringsprocessen och hur du - ja, du! - kan komma in som kval.

Behörighetskrav för att delta i en amerikansk öppen kvalificering

US Open-kvalificeringsevenemang är öppna för dem som uppfyller något av följande krav:

  • Alla professionella golfare kan delta.
  • Och alla amatörgolfare som har USGA-handikappindex för män på 1.4 eller lägre kan delta i US Open-kvalet.

Den amerikanska öppna kvalificeringsprocessen

Varje år arrangerar USGA kvalificerande evenemang på mer än 100 platser i USA plus några få internationella platser. Kvalificeringsprocessen är denna:

  • Ange en lokal kvalificering.
  • Om du slutar tillräckligt högt går du vidare till en sektionsutmaning.
  • Om du avslutar tillräckligt högt går du vidare till US Open.

År 2016 planerades lokala kval på 111 platser, alla i USA, tidigt till mitten av maj. Lokala kval är 18 hål långa, spelas vid slagspel. Antalet golfare som avancerar från varje lokal kval bestäms av fältstorleken. under 2016 avancerade totalt 525 golfare från lokal kval och till sektionskval.

Fältet vid en lokal kvalificering omfattar många klubbproffs, många högkvalificerade amatörgolfare och till och med några golfare med professionell turnéerfarenhet - kanske till och med några nuvarande eller nyligen PGA Tour-proffs vars status eller senaste prestationer i progolf inte tillåter dem att hoppa över lokala kvalet.

Golfare som går vidare från ett lokalt kval går vidare till sektionskvalen, där de också får sällskap av golfare som var undantagna från lokal kval. Sektionskval är 36 hål (spelas på en dag) med slagspel. År 2016 planerades 12 sektionskval i USA, plus en i Japan och en i England. De internationella sajterna spelades i slutet av maj; de inhemska turneringarna spelades i början av juni.

Fältet vid en sektionskvalificering kan omfatta många nuvarande PGA Tour-golfare, till och med några större mästerskapsvinnare, tillsammans med turnéproffs från andra progolfturer.

De som klarar sig genom sektionskval kvalificerar sig till det sista fältet för US Open, tillsammans med alla golfare som var undantagna från någon kval (totalt 156).

Ansöker om att spela i en lokal kval (och anmälningsavgifter)

Fyll i en ansökan och skicka in den, eller skicka den online, tillsammans med betalning av anmälningsavgiften. Så länge du uppfyller behörighetskraven (professionell eller amatör med 1.4 handikappindex eller lägre) och du fyller i anmälningsformuläret är du inne. (Det bör noteras att om du kommer in och då din poäng misslyckas för att uppnå en "good play" poängtröskel som fastställts av USGA kan eventuella framtida ansökningar från din sida avvisas.)

Anmälningsavgiften är $ 200 (från och med 2019). Anmälningsblanketter publiceras när de blir tillgängliga varje år på USGA: s webbplats:

  • Gå till usga.org.
  • Klicka på fliken "Championships" och välj sedan alternativet "Apply to Play".
  • Hitta informationen för US Open och fortsätt.

Anmälningsfristen är vanligtvis i slutet av april. Var noga med att läsa igenom reglerna och kraven i den informativa PDF-filen - det finstilta - innan du skickar ett anmälningsformulär.