Tio förklaringar till varför dina vänner inte bjöd in dig

Att bli utestängd från en utflykt med dina vänner kan vara en riktig bummer, men det betyder inte alltid att något är fel. Det kan finnas flera anledningar till varför du inte blev tillfrågad om vad de råkar göra. Här är tio möjliga skäl till varför dina vänner lämnade dig den här gången.

Du tar för lång tid att besluta om planer

Du kanske väntar till sista minuten för att avgöra om du vill åka någonstans eller inte, och för en viss utflykt behövde dina vänner bara gå vidare och planera. Att vara spontan är trevligt, men om det håller upp andra människor i din grupp kanske dina vänner bara hoppar över dig nästa gång.

Du kommer inte överens med alla

Om du har gjort det klart att du inte gillar någon som umgås med din grupp (till och med ibland), kanske dina vänner inte bjuder in dig för att undvika någon form av drama. Kanske tror du att du har varit subtil när du inte gillar någon, men om det finns någon chans till snarky kommentarer, dramatiska scener eller argument, kommer dina vänner att göra sitt bästa för att bara lämna dig från gästlistan så att de kan ha en mjuk natt.

Din vän är arg på dig

Även om du inte har haft ett stort slag, om din vän är irriterad på dig kan han eller hon välja att lämna dig från en inbjudningslista. Kanske om de ser dig skulle de vilja inleda en tung diskussion, och som ett resultat föredrar de att vänta tills en mer lämplig tidpunkt.

Eller kanske är de arg på dig men de är inte säkra på hur de ska kontakta dig ännu. Om så är fallet kan de utesluta dig från händelser.

Ditt vänskap är inte på bästa sätt

Kanske argumenterar du och en vän inte nödvändigtvis, men inte heller på bra villkor. Detta kan hända när du har haft en tuff tid av saker och har argumenterat mycket tidigare. Din vänskap kommer att förbli i ett ömtåligt tillstånd ett tag och tills den är starkare kan din vän utesluta dig från vissa händelser.

Det var bara inte tillräckligt med inbjudningar

Låt oss inse det, inte alla kan bli inbjudna till allt. Kanske utrymmet eller budgeten var begränsad, och som ett resultat gjorde du inte nedskärningen. Det här kan kännas väldigt personligt om du är den som utesluts, men ge dina vänner en paus här. De känner förmodligen hemskt att de inte kan bjuda in dig och önskar att de kunde få dig att följa med.

Den här typen av saker händer mycket med bröllop, där budgeten är begränsad och vissa vänner är inbjudna medan andra kanske inte är det.

Dina vänner trodde bara inte att du skulle vilja gå

Kalla det ett ärligt misstag, men ibland antar våra vänner bara saker om oss. Om de tror att vi kommer bli uttråkade eller ointresserade av vad de än råkar göra kommer de att bjuda in människor som de säkert vet kommer att ha kul.

Din vän försöker lära känna andra vänner lite bättre

När människor som känner varandra väl träffas finns en förkortning när det gäller kommunikation, och som ett resultat kommer nya människor inte att känna sig lika bekväma att gå med. I en större grupp är det svårare för nya människor att lära känna varandra .

Så kanske har några nya personer kommit in på scenen och din vän vill bara lära känna dem lite bättre, borta från liv och rörelse i din vanliga grupp. Om så är fallet kanske du inte blir inbjuden till en middag eller ett evenemang.

Du bjuder inte in dem till saker

Om du letar efter inbjudningar måste du göra det. Du kan inte bli upprörd över vänner som utesluter dig när du inte heller ber dem att göra saker. (Du vet det gamla ordspråket att för att få vänner måste du först vara en.)

Det var ett sista minuten-beslut

Ibland kommer en plan att samlas i sista minuten med bara människorna vid en viss tidpunkt. Det är inte tänkt att vara skadligt eller avsiktligt, men du kan bli utelämnad bara för att du inte var där. Håll det inte mot dina vänner om detta skulle hända.

Du gör allt om dig

Du kanske har varit självisk när det gäller att träffas med vänner.

Du kanske insisterar på att bara gå till vissa platser, välja saker att göra som bara ligger på din sida av staden, eller trycka på för aktiviteter som du gillar men ingen annan gör.

Om du lägger dina egna behov framför gruppens kan dina vänner välja att lämna dig utanför nästa gång. Du kanske inte tror att du har varit självisk, men kanske har din personlighet överväldigat dina vänner och de har inte haft hjärtat att berätta sanningen, så de utesluter dig istället.