Finns det vissa sorters salter som fungerar bäst för att baka (kakor, bröd, etc)?

6

Eftersom det finns olika sorters salter som innehåller olika mineraler, finns det ett slags salt som är bättre att använda vid bakning?

Beror typen av salt på vad jag bakar?

    
uppsättning kajaco 27.08.2010 18:23

2 svar

3

Salt som används som livsmedelskonsumtion är alltid avsett att vara natriumklorid (och kan eller innehåller inte andra saker som jod). Andra "salter" (för att använda termen i kemiavkänningen) som kaliumklorid används i allmänhet inte som livsmedel eller specificeras vid tillagning av livsmedel, trots att de är potentiellt säkra att äta.

Havsalt är fortfarande 85% natriumklorid men eftersom det har ytterligare kemikalier / element / föreningar i det, har det en annan smak.

För bästa resultat vid bakning, använd vanlig bordsalt, natriumklorid, med eller utan jod (som tillsätts för att ge ett nödvändigt näringsämne för dem som inte bor nära en saltvattenkälla för fisk eller inte äter tillräckligt med saltvattenfisk ). Notera från länken att havssalt inte innehåller tillräckligt med jod för att ge en näringsriktigt tillräcklig mängd.

    
svaret ges 27.08.2010 18:19
2

När bakning är kosher salt perfekt. Kosher-saltet har inga tillsatser, så du får nästan ren, oadulterad natriumklorid.

Det finns ett problem med att använda koshersalt, dess korn är korsare än genomsnittliga bordsalt, så det är mindre troligt att de löses upp i recept med lite vatten och det finns mindre massa per enhetsvolym. För att tillgodose detta kan man mala saltfinen eller använda en större volym (1,5 till 2 gånger mer är vanligt).

Bordsalt kan användas men innehåller vanligtvis natriumjod och anti-klumpmedel som kan ha biverkningar på bakverk.

    
svaret ges 27.08.2010 22:39