Hur man berättar vilken nyans av blondin som passar dig bäst

De flesta vuxna kvinnor med blont hår är faktiskt inte naturligt blonda. När vi åldras tenderar vårt hår att bli mörkare till åtminstone en diskvatten - eller smutsig - blondin. Det huvudsakliga undantaget är naturligtvis några skandinaviska blondiner, som börjar superblonda som barn och förblir en sann version av blondin till hög ålder.

Ändå är blont hår fortfarande den mest populära hårfärgen i Amerika. Den goda nyheten är att alla kan se bra ut som en blondin. Ta reda på vilken nyans av blondin som passar dig bäst.

Myt: endast blonda barn gör underbara vuxna blondiner

I flera år var skönhetsregeln att följa när det kom till blont hår "om du hade blont hår som barn, kommer du troligen att se bra ut med blont hår som vuxen."

Även om det är sant att vuxna som var blonda som barn skulle se naturliga ut som blonda vuxna, ganska mycket alla kan se bära blont hår. Det är rätt. Du hörde det här först. Oavsett din hudfärg eller hårfärg kan du bli blond. Hemligheten ligger i att hitta den perfekta nyansen av blondin.

Din hud- och ögonfärg spelar roll

Medan de flesta kvinnor kommer att se bra ut i någon nyans av blond, kommer inte alla kvinnor att se ut som en naturlig blondin. Kim Kardashian, till exempel, har blivit blond några gånger, men du skulle aldrig undra för dig själv: "Är hon naturligt blond?"

Om du har ljus hud som lätt brinner och blå eller gröna ögon ser du ut som en naturlig blondin med blont hår. Om din hud har gula undertoner kan du se gulsot eller tvättas ut med för lätt hår. Om du är brunett föreslår vi att du konsulterar en stylist innan du bestämmer dig för en nyans.

Smycketricket

Så hur hittar du den rätta nyansen för din hudfärg? Enligt NYC-coloristen Marie Robinson bör alla försöka bli blonda "åtminstone en gång." Hon berättar för webbplatsen You Beauty att det bästa sättet att bestämma din rätta nyans är att överväga de smycken du bär:

"Om svala toner eller silversmycken fungerar på din hud, håll sedan tonerna svala. Om du bär gult guld och varmare färger som är höstliga, håll dig till varmare blondiner. Om du har mörk eller olivhud kan mycket ljust hår vara sexigt och dramatiskt. Lämna dock din naturliga rot eller låt en färgläggare skapa den naturliga roten i håret så att din hud ser bra ut. "

Försök med en peruk

Ett sätt att berätta vilken nyans av blondin som fungerar bäst för dig är att gå till en perukbutik och prova flera blonda.

Är ditt hår i anständig form?

Att gå från mörk till blond är ingen liten bedrift. Det kan faktiskt ta flera resor till salongen för att göra perfekt med tanke på att du först måste bleka ut det mörka håret innan du färgar håret blont.

Dubbel bearbetning kan skada håret. Om ditt hår redan har färgats eller rätats, riskerar du att skada håret ytterligare genom att bli blond. Du kan faktiskt behöva klippa av ditt färgade hår och börja från grunden, säger Meg Sanchez Hartigan, som färgar Marie Robinsons hår.

Hartigan säger till dig skönhet, "Att bleka ut ditt hår kan vara en skadlig process. Strukturen på det kommer att förändras permanent tills ditt naturliga växer ut. Det är MYCKET underhåll, men om du är dedikerad till att ta hand om det kommer det att vara en vändare. "

Är du villig att investera tid för att behålla din blonda färg?

Om du har naturligt mörkt hår, kom ihåg att blont hår kommer att vara mycket underhåll för dig.

Kvinnor med mörkt hår kan behöva uthärda några besök i salongen innan håret blir den perfekta nyansen av blondin. Eftersom hår måste tåla blekmedel och toner, blir blondin när du är en riktig brunett en flerstegsprocess som kan ta ett par besök i salongen.

"Om du går för lätt, för snabbt kan ditt hår bli torrt och skadat, vilket inte är vackert oavsett din hårfärg", säger colorist Eric Muroski i Glamour Magazine. "Du kan behöva flera besök i salongen för att få den nyans du letar efter. Var så tålmodig, följ din rådgivares råd och rör dig i den takt de rekommenderar."

Och när du blivit blond, kommer dina rötter att växa i mörker, vilket kan se klibbigt ut bredvid ditt blonda hår, så se till att du är engagerad i hårfärgen innan du gör ett dopp till blond.

Ska du göra det själv?

Hemma hårfärgning är för människor som helt enkelt vill gå ett par nyanser ljusare eller mörkare eller för att täcka grå. Allt mer komplicerat än det borde hanteras av ett proffs. Så om du är en smutsig blondin kan du förmodligen göra det själv. Om du är en brunett föreslår vi något annat.