Truss Spacing and Sheathing Type

0

Vi lägger ett nytt tak på vårt hus (inramning och allt). Ingenjören skickade mig tre utskrifter med olika trussavstånd (16 ", 19.2" och 24 "OC). Av uppenbara skäl föredrar jag att använda 24" -centren (billigare materialkostnad, snabbare konstruktion).

Jag undrar vad nedgångarna är att använda 24 centra. Måste jag använda tyngre mantlar om kapporna är placerade längre ifrån varandra? Utskrifterna kräver 1/2 "mantel på alla tre utskrifter, men jag kommer noga att gå med 3/4 bara för.

FYI, jag är i Ohio (dumma snöbelastningar ...) och vi använder TJI-krossar. Eventuella råd är uppskattade!

    
uppsättning BWDesign 18.07.2014 19:11

2 svar

0

Den främsta fördelen att närma trussavstånd är större bärkraft, vilket är viktigt om taket kommer att ha tunga saker på det, som bältros och snö. Med 24 "OC-karmar och ett konventionellt taktak kan du behöva skjuta ditt tak från tid till annan för att förhindra att snöuppbyggnad blir farlig. Å andra sidan kan du minska denna irritation genom att göra kupéens laddare lättare. skulle vara att ha ett lättare takmaterial, till exempel metall. Det blir dyrare framför, men ett metalltak kommer att vara långt längre än bältros och förmodligen förhindra att du behöver oroa dig för snöbelastningar. Det kommer också att öka ditt hus återförsäljningsvärde, vilket inte kommer att hända om du helt enkelt ersätter ett felaktigt tak och en struktur med en ny av samma eller liknande kvalitet som den gamla.

    
svaret ges 18.07.2014 19:22
1

Så länge som installationen uppfyller den konstruerade designen [och konstruktionen var korrekt konstruerad], är det enda skälet att välja ett avstånd över en annan kostnad. I vissa fall måste större avstånd kräva en uppgradering till kompletterande strukturella komponenter, såsom ramar för ankare eller ökade band eller extra naglar. Det enda sättet att veta om det är skillnad är att rätt pris ut alternativen.

Som ett tillägg kan avstånd på golv ha märkbara effekter eftersom minsta kodkrav kan överlappa med "bouncy" golv.

Det viktiga är att se till att du verkligen har ett handtag på alla skillnaderna mellan alternativen, inte bara de första orderen.

    
svaret ges 19.07.2014 04:04