Färger som passar bäst med neutrala skor

Neutrala skor har fördelen att de aldrig går ur stil, främst för att de är så mångsidiga, men också för att många kvinnor känner sig mer bekväma med neutrala färger än de gör väldigt djärva färger som röda, rosa eller gröna skor.

Här är några tips om hur man identifierar neutrala färger och hur man bär neutrala skor.

Vad är neutrala färger?

Utan att gå in för mycket färgteori definierar vissa människor "neutrala färger" som att vara svart, vitt och gråtoner, medan de flesta andra också kommer att kasta in nyanser av brunt, som solbränna och krämer.

Per definition är en neutral färg inte varm eller sval, så i teorin är neutrala färger avsedda att fungera med någon annan färg - och precis som att dekorera ditt hem i neutrala färger kan du ändra dina accentbitar på ett infall, neutrala skor tillåter dig att para ihop dem med nästan vilken outfit som helst.

Fungerar neutrala skor med kläder av vilken färg som helst?

Tja, det är tanken, men verkligheten är, oavsett vilket färgschema du väljer, fungerar alla kläder bäst när det är balanserat.

Till exempel kommer vit - att vara en neutral färg - att passa bra med vilken annan färg som helst, men om alla andra delar av din klädsel är ljusröda kan det bara vara för mycket uppmärksamhet att bära vita skor i dina vita skor. Naturligtvis kan det vara den effekt du går efter. Men ett mer balanserat tillvägagångssätt skulle vara att para ihop röda byxor och vita skor med en vit skjorta eller åtminstone ett vitt bälte eller handväska.

Det finns åtminstone ett undantag från principen "välbalanserad outfit": skor som har samma färg som din hud. Om färgen på dina skor passar nära din hudton försvinner dina skor i själva verket. Detta frigör dig att bära vad du vill med dem.

Men jag föredrar fortfarande att resten av färgpaletten är begränsad till en eller två färger. Bara en personlig smak, men jag tycker verkligen att hudtonade neutraler används bäst med enklare kläder.

Du kanske också har hört att svarta skor inte fungerar bra med pastellfärger - det här är inte riktigt sant. Om du hade på dig en ljusrosa kostym och den enda svarta i din outfit var ett par svarta pumpar, nej, det skulle inte fungera. Men om svart uppträder upprepade gånger i hela klädseln - även sparsamt - kan det vara ett dramatiskt och elegant komplement till mycket ljusa färger.

I allmänhet bör tonen i hela din outfit övervägas. Till exempel fungerar en mörk vinröd klänning med svart bälte inte med krämskor eftersom de är för lätta för resten av kläderna.

Vilka är de mest mångsidiga nyanserna?

Om du bara kunde ha ett par skor i din garderob, skulle jag rekommendera att det var ett par svarta pumpar. Svarta pumpar är en viktig del i varje kvinnas garderob.

Kolla in några av mina favorit svarta pumpar tillgängliga på Amazon.com:

  • Nine West KRISTAL läderklänningspump
  • För Victory Celina Dress Pump
  • Sam Edelman Dora Dress Pump

Om jag fick föreslå ett andra par skulle det vara ett par pumpar i en ljusneutral färg, som beige eller solbränna.

Kolla in några av mina favoritpumpar i neutrala färger som är tillgängliga på Amazon.com:

  • Ralph Lauren Velda klänning pump
  • Enzo Angiolini Gadget Dress Pump
  • Jessica Simpson Calvo Dress Pump

Dessa två nyanser skulle fungera med nästan vad som helst i din garderob, och naturligtvis är grundläggande pumpar klassiker som fungerar med allt från jeans till kostymer.

Välja rätt färger för dina neutrala

Skönheten i neutrala skor är att du kan blanda och matcha dem med nästan vad som helst, allt från en helt neutral outfit (dvs. solbränna med olika solbränna och grädde) till neutrala accenter för ett djärvare ensemble (dvs. grå skor och bälte med en lila kostym).

Nedan följer några förslag på hur man parar ihop olika neutrala nyanser med en mängd andra färger, men kom ihåg att detta bara är förslag - det bästa med neutrala är hur mångsidiga de är. För att se till att termen "neutral" inte blir synonymt med "tråkig", ha det kul och prova dina neutrala skor i flera olika färger.

Förslag på klädfärg för neutrala skor

Neutral skofärg Kompletterande Harmonisk Dramatisk
Svarta skor röd, blå, lila, turkos, grön alla svarta och gråa vit eller ljus med svarta accenter
Mörkgrå skor marinblå, mörkröd, purpur, mellan till mörkgul alla svarta, gråa, vita ljusa nyanser med andra grå accenter
Ljusgrå skor ljusrosa, ljus purpur, chartreuse, ljus till mellangul ljus grå och vit vit med andra grå accenter
Vita skor alla ljusneutrala eller pastellfärgade med andra vita accenter alla vita och krämer eller gråa ljusa nyanser med andra vita accenter
Beige / grädde skor medelrosa, gröna, purpur, turkos brunt, solbränna och krämer svart eller mörkblå med andra grädde accenter
Solbränna skor någon mellantonskugga lätta till mitten neutrala ljusare med andra solbränna accenter
Bruna skor mellan till mörka jordtoner som gröna, rostiga, vinrött lättare bruna och krämer vit eller svart med andra bruna accenter