How kan jag färga pasta under matlagning eller efteråt, helst med naturlig färg?

5

Min dotter frågade mig om jag kunde göra henne röd bowtiepasta för att hedra Matt Smith som Dr. Who.

Jag skulle hellre inte använda ett konstgjort färgämne. Hur som helst, hur skulle jag gå om att färga pastaen själv? Antag att jag börjar från lagrad torr pasta. Skulle jag behöva lägga färgämnet i vattnet i stora mängder, eller skulle lägga till smält smör och kasta arbete?

    
uppsättning Jeff Axelrod 30.10.2013 03:00

5 svar

3

Du anger inte om du gör pastaen själv eller om du använder pastaformad pasta. Jag kommer att anta att den är den förra.

För röd pasta, skulle jag rekommendera att ersätta några av vätskorna med rödbetorjuice. Du måste experimentera med det för att få färgen rätt.

Jag skulle också rekommendera att prova det i pasta både med och utan ägg, eftersom äggulan kommer att spela en roll i hur färgen utvecklas.

    
svaret ges 30.10.2013 10:37
2

Jag har försökt att döda pasta genom att bara lägga matfärg till det kokande vattnet, men du får inte mycket djupa färger.

Jag försökte sedan låta det sitta i det (kylda) vattnet en stund, men det blev inte så djupt. (Jag bryr mig inte om texturen så mycket, jag behövde något att använda som tarmar för Halloween några år tillbaka)

Om du har tid kan det vara lättare att bara göra färsk pasta .

    
svaret ges 30.10.2013 03:47
0

Om du bara råkar ha en vakuumpump kan du prova infusion av färgen som liknar den här artikeln . Den här metoden ska trycka på färgen hela vägen.

Annars gör du det från början är vägen att gå. Den här videon förklarar hur .

    
svaret ges 30.10.2013 18:03
0

Jag lade matfärg till mina kokande nudlar, visade sig bra! väldigt djupt och roligt!

    
svaret ges 08.10.2015 23:01
0

Jag såg bara en video där någon blandade den kokta pastan i gelmatfärg och det tog ganska bra livfulla färger.

Jag misstänker att färgerna kommer att överföras till vad pastaen kommer i kontakt med (som ditt barns ansikte, om de är en rörig ätare), men det kan vara användbart en gång i taget.

Och när man tittar på de belopp han använde skulle jag inte bli förvånad om ett pund pasta krävde en ounce (2TB / 30mL) eller så om färgning. (även om han använde en strängpasta, som har mer yta än slangpasta)

    
svaret ges 01.04.2016 23:17