Orsaker till gemensamt mörker i hudens färg

Hud i färg är benägen för pigmenteringsproblem. Tillsammans med att lätt påverkas av hyperpigmentering är en annan fråga en tendens mot att utveckla mörk hud runt knä, armbågar, knogar och tårör.

Mörket beror på den typ av hud som finns runt lederna. Den extra huden i detta område (som knyter sig lätt när lederna förlängs) är nödvändig för att möjliggöra rörelse av lederna så att du kan se mörker i armbågar, knän, knogar, tår, klackar och fotben. Det finns inget permanent sätt att göra dessa områden ljusare. På grund av denna ständiga rörelse är avlägsnandet av en del av mörkret i detta område bara tillfälligt.

En annan sak som bidrar till att huden blir mörkare är den ofta förekommande friktionen och trycket på dessa områden. Knackar på dörrarna med våra knogar, bär dåligt passande skor som gnuggar mot våra klackar, eller flip-flops som får oss att ta tag i tårna, plus att vi knäböjer och kryper på knäna, vilar armbågar på hårda skrivbord och mer, orsakar trauma på huden som leder till missfärgning. Dessutom reagerar kroppen på skador genom att förtjocka huden i det område den uppfattar som attackerad.

Vi brukar betrakta detta hudområde som hårdare och försöker skrubba bort grovheten och mörkret, bara för att göra tillståndet värre. Knölar, blåmärken och andra trauma leder till hyperpigmentering i asiatiska, olivolja och mörka hudtoner där melanocyterna (celler som ger huden dess färg) är särskilt aktiva.

Hemmet och receptfria produkter fungerar förmodligen inte om tillståndet är allvarligt eller orsakat av genetik. Dessutom, om du har ihållande missfärgning som inte svarar på aktuella behandlingar, bör du se en läkare för att se till att orsaken är normal mörkare hud. Det finns vissa medicinska tillstånd som orsakar mörka leder från eksem till vissa sjukdomar.

Eksem (dermatit) - Den irriterade och förtjockade huden kan vara mörkare än den omgivande huden.

Psoriasis är ett kroniskt inflammatoriskt hudsjukdom som kännetecknas av röd, fjällig och förtjockad hud som ofta förekommer i armbågar och knän. När tillståndet rensas kan det missfärgas.

Reumatoid artrit och Raynauds syndrom kan ha tecken på mörk missfärgning av fingrarna.

sklerodermi är ett tillstånd som orsakar ärrbildning i hud och leder. Sjukdomen kan påverka hudpigmenteringen och orsaka mörka fläckar och ärrbildning i huden över lederna, vilket leder till missfärgning samt svårigheter att röra sig.

Acanthosis nigricans. Även om symtom på acanthosis nigricans är tillväxt av mörka fläckar och förtjockad hud på hudveck, såsom armhålan, inuti armbågen, ryggen på knäna och nacken, kan det leda till mörka hudfläckar över sådana områden som knogarna. Detta tillstånd utvecklas som ett tecken på insulinresistens. Överskottet av insulin stör hudcellerna, vilket leder till fläckar med överflödig hudtillväxt och hyperpigmentering.

dermatomyosit är en inflammatorisk muskelsjukdom åtföljd av hudutslag. Ett tecken och symptom på sjukdomen är Gottrons papiller. Onormal pigmentering kan utvecklas över knogar, knän, anklar och armbågsfogar. Det misstas ofta för psoriasis.

Keratoderma är ett tillstånd som orsakar blåsor och calluses, vanligtvis på fotsulorna och handflatorna.

Behandlingar för missfärgning av huden

När medicinska och andra faktorer har uteslutits, och naturliga och OTC-ljusare har visat sig vara ineffektiva, kan en hudläkare göra mikrodermabrasion och kemiska peeling med beta-hydroxisyror eller salicylsyra peeling för att påskynda prestanda för aktuella krämer (såsom retinoid ) för att lätta lederna. Men försiktighet måste iakttas med mikrodermabrasion, kemiska peeling och kemiska blekmedel i hudfärg för att undvika ytterligare skador.

Under din dagliga hudvårdsrutin, massera en exfolierande kräm, lotion eller hemlagad skrubba i de områden som behöver behandling fem minuter innan du badar eller duschar för att ta bort grov hud och döda hudceller. Applicera en fuktighetskräm som innehåller glykolsyra eller alfa-hydroxisyra efter badet.

För att hålla lederna bäst:

  • Rengör området försiktigt. Undvik kraftig skrubbning och användning av hårda eller slipande rengöringsmedel och exfolierande medel.
  • Exfoliera försiktigt för att ta bort döda hudceller som kan samlas i knogar och andra områden.
  • Följ alltid med en bra fuktighetskräm.
  • Var särskilt uppmärksam på finger- och tåfogar när du gör manikyr och pedikyr.
  • Massera naturliga oljor som kokosnöt, oliv, sesam och mandel i mörka leder varje dag.
  • Kom ihåg att applicera solskyddsmedel på hud som kommer att utsättas för solljus när du använder hudljusmedel.