Varför går mina bakverk platta när jag använder smör istället för margarin?

5

Jag gör danska puff och även minkräm puffar. När jag gör dem med smör kommer de ut tunnare och smalare och sprider ut. De borde vara höga och runda. Det kräver margarine (som jag inte tycker om och är svår att hitta förutom spridningar.) Kan någon hjälpa till?

Receptet för puffarna är:

  • 1/2 cup butter
  • 1 cup water
  • 1 cup flour
  • salt
  • 4 eggs

Heat water, butter, salt to boil. Remove from heat and add flour all at once. Stir over low heat 1 min. or until forms ball. Cool slightly, add eggs one at a time, beating after each. Drop by tsps. bake at 400° F for 10 min. Reduce heat to 350° F and bake 20 mins.

Det smälter med smör. Ska jag lägga till mer mjöl? Idéer?

    
uppsättning marilee 05.01.2015 03:34

1 svar

3

Hur roligt, sedan jag lärde mig samma recept när jag först blev gift för 40 år sedan. Här är de hemligheter jag har lärt mig. Kanske den extra detaljerna hjälper dig att hitta vad som gick fel med dina försök.

Först måste du ha allt vid rumstemperatur, särskilt ägget. När du väl har tillagt smöret (ja, smör, inte margarin!) Till det kokande vattnet som smälter, lägger du rent mjöl snabbt till vattnet och blandar snabbt med en stor sked. Det kommer att bilda en boll. Ta av det från värmen.

Nu får du en mixer och lägger till varje ägg, en åt gången, och blanda det noggrant efter varje - men överdriv det inte. Gör det snabbt.

Nu med antingen en konditoriväska eller en sked (jag använder en sked), släpp rundor av blandningen på ett kakan med perkamentpapper. Använd ungefär en 1 1/2 till 2 tums sked, så du kommer att ha någonstans från 18 till 22. Spela inte med dessa.

Sätt i förvärmd ugn på 400 grader i ca 30 minuter. Bakningstiden beror på storlek. När du tar ur ugnen ser de vackert uppblåsta, men om de inte är bakade ordentligt börjar deflatera. Så beroende på storlek, din ugn och ditt tålamod måste du justera, men med träning kommer du att behärska det här. Det är okej att öppna dörren vid 20 minuters markering för att vända kakan och få en uppfattning om du behöver gå 10 eller till och med 15 till 20 minuter beroende på mjukheten i puffen. Även om de deflaterar är det okej.

Kall, skär sedan i hälften, fyll dem med en fin vaniljkräm, lägg upp dem med locket, gör antingen en god chokladganache eller frost eller om du är lat eller trött, strö med pulveriserat socker eller kakaopulver.

Du kan också göra whipping cream, men när du gör en bra grädde vanilj, oavsett hur dåligt deflaterat puffarna är, märker vanligtvis inte med något på toppen. Det har alltid varit en träff och för länge sedan brukade jag bara göra 12 och fyllde dem med min egen speciella grädde och de var storleken på basebollar, toppade med hemlagad frosting och jag hoppas att du försöker.

    
svaret ges 26.02.2015 17:47