Kan stövlar ändras så att de passar mina kalvar?

Boot shopping - kalla det hösten motsvarar den fruktade sommar baddräkt jakt. Oavsett om du har breda eller till och med medelstora kalvar, är knähöga läderstövlar en tuff passform. Hitta ett par som är precis i foten och kalven blir för tät. Gå upp en storlek så kan kalven passa som en handske, men hälen glider.

Om du älskar trendiga eller dyra läderstövlar, men de stilar du väljer låter dig fastna i dina skor, här är några sätt att få en bättre passform utan att förstöra det snygga utseendet - eller din investering. Du kan hitta breda kalvkängor eller ändra dina favoriter med startkalvförlängare.

Mät kalvbredden

Hur bred behöver du dina stövlar för att vara i kalven? Kalvomkrets för stövlar mäts vid den bredaste delen av kalven. Få ett måttband och mät den bredaste delen av din kalv när du sitter och står. Du kommer sannolikt att ha en något annorlunda mätning i var och en av dessa positioner.

För bästa noggrannhet gör du mätningen i slutet av dagen och efter att ha gått en promenad eller spring. Mät medan du bär leggings, strumpbyxor eller slang du ska ha på dig med stövlarna.

Undersök breda kalvkängor och mönster

Börja med att göra en webbsökning efter "wide calf boots" från ditt favoritvarumärke eller återförsäljare. Se vilka stilar de har för breda kalvar. Kontrollera eventuella mått för kalvbredden och jämför dem med dina mått. Du kanske upptäcker att du måste söka efter "extra breda kalvstövlar". Känn dig inte dålig, det här är ett mycket populärt sökord på webben, du är långt ifrån ensam.

Boot shopping - tips för bättre passform

  • Leta efter stövlar av mjukt läder snarare än styvt, tjockt läder eller tyg som inte ger något.
  • Leta efter stövlar som har justerbara snören eller spännen vid kalvarna för att ge mer stöd.
  • Leta efter stövlar med elastiska goreinsatser vid kalvarna.
  • Gå på shopping och ha på dig leggings, tights eller slang som du kommer att ha på dig med stövlarna efter att du har köpt dem.
  • Börja shoppa senare på dagen. De flesta människor upplever svullnad av ben och fötter i slutet av dagen, och detta säkerställer att de stövlar som känns bra i butiken kommer att må bra när du vill bära ut dem på kvällen.
  • Om stövlarna du väljer är lite för snäva, drag upp dem så långt du kan och försök att bära dem några gånger för att se om lädret lossnar. Men se till att du känner till återförsäljarpolicyn för återförsäljaren eller online-webbplatsen. Du vill inte göra ett kostsamt misstag och inte längre kunna returnera dem eftersom de har använts.

Att ha stövlar förändrade med stretching eller boot kalvförlängare

  • Om du inte kan sträcka stövlarna på egen hand, är ett billigt alternativ att sträcka stövlarna av en skomakare, som vanligtvis fungerar bäst när du behöver lite mer vickrum.
  • Cobblers kan också expandera baggkalvar genom att lägga till elastiska kilar, stretchtyg eller matchande läderinsatser längs kängan. Dessa startkalvförlängare kan vara lösningen för att bära dina favoritstövlar.
  • Låt din skomakare veta hur du planerar att bära stövlarna. Om du parar ihop dem med byxor är det inte ett problem att göra en extra söm eller en liten färgvariation på insatsen. För stövlar som du bär med din favorit mini måste kalvbreddande läkemedel vara mindre märkbara.