Hur kan jag hantera svartpeppar utan nysning?

2

Varje gång jag använder svartpeppar, oavsett hur lite, oavsett hur jag vrider huvudet för att undvika nysning, utlöser det fortfarande det. Jag måste springa från arbetsområdet, släppa mig själv och gå tillbaka.

Finns det några snabbmatningsmaskar (jag är seriös) för detta ändamål, eller åtminstone speciella dispensrar som kan minska problemet? Vad kan jag göra för att undvika nysning?

    
uppsättning Simmerdown 19.11.2010 20:16

3 svar

4

Din lokala maskinvaruhandel eller DIY butik kommer sannolikt att ha ett sortiment av dammmasker du kan försöka. De enklaste skulle vara billiga och mycket snabba att sätta på och ta bort, och borde hjälpa.

Det förefaller lite över toppen att behöva sätta på en mask för att använda peppar, men kanske är du extrakänslig och det är bara något du måste ta itu med.

Har du någon reaktion alls från att äta saker med massor av svartpeppar?

Slutligen kan du titta på hur du fysiskt avger peppar. Om du skakar det från en behållare kommer du sannolikt att röra upp ett litet moln fint pepparstoft. Om du inte redan gör det, överväg att försöka använda en liten mätsked eller till och med den felaktiga änden av en vanlig sked för att skrapa lite peppar ur behållaren direkt och lägg den till maten - mindre sprinkling / skakning, mindre irriterande i luften.

    
svaret ges 19.11.2010 22:53
2

Jag antar att du använder redan jordad peppar. Om du mölar din egen, tror jag att de resulterande partiklarna är för stora för att flyga fram till din näsa!

Redigera

Svara på din kommentar: Så jag tror att du kan förbereda något som Black Pepper Olja (anpassa receptet till jordad peppar, filtrera bara den resulterande oljan försiktigt) och lida din nysning mycket mindre ofta.

    
svaret ges 19.11.2010 20:31
1

Jag tror att någon typ av mask / pluggar som skulle stoppa att peppardammet kommer i näsan skulle fungera. Kanske kan en kirurgisk mask eller en målares dammmaske hjälpa. Simmarens näsanläggningar är ett annat alternativ.

Min pappa gör pepparrot färskt varje år för påsk, och han använder faktiskt en fullständig militärproblemgasmask för att hålla rökarna uppe. I sitt försvar kommer grejerna att ta en vuxen till tårar vid tjugo steg.

    
svaret ges 20.11.2010 19:30