How var kakan förgiftad vid lila bröllopet?

10

Jag har fortfarande inte förstått hur var giftet blandat med Joffrey's cake i Thrones spel S04E02? Är det förklarat i showen än? Jag har en känsla, jag har saknat förklaringen. Så mycket som jag har förstått lillfinger sätta giften i Sansas halsband som på något sätt blandas med kakan. Men när och hur? Snälla hjälp mig att förstå det.

    
uppsättning Mistu4u 25.05.2014 08:56

2 svar

25

I föreställningen förklaras inte explicit hur Joffrey förgiftades. Medlet av gift är oklart, vare sig det var vinet eller kakan.

Men i S04E06 presenterar Grand Maester Pycell Sansas halsband som ett bevis i försöket mot Tyrion. Och eftersom Sansa hade på sig halsbandet i hela bröllopet och ingen, men Olenna Tyrell går upp i närheten av henne för ett litet prat, hade det inte varit dags att blanda giftet i duongspisen (som du förvirrade som tårta). Därför var giften säkert blandad i vinet.

Littlefinger & Olenna var direkt involverad. Olenna erkände det till och med framför Margery i S04E04. Ser Dontos hyrdes för att överföra giftet till den intet ont anande Sansa.

Om du går tillbaka till S04E03, kan du tydligt se på vilken punkt, Olenna tar giften från Sansas halsband & lägger den i Joffreys vin.

Om du inte vill titta på episoden igen, här är en detaljerad förklaring med skärmdumpar från det här avsnittet tack vare r / zephytr

    
svaret ges 25.05.2014 16:30
1

Kakan var ingenting mer än torr och full av duva, efter vad Joffrey gjorde med det:)

Joffrey förgiftades av The Strangler, ett gift som bildas i en kristall genom en djupt invecklad process. En Clash of Kings ger en ganska detaljerad historia och beskrivning av hur The Strangler skapas. Kom ihåg i början av säsong 2, när Maester Cressen försökte förgifta Melisandre genom att glida gift i hennes vin? Han försökte också förgifta henne med The Strangler. Strangleren är inte "aktiverad", så att säga, tills dess kristall placerades i en vätska och upplöstes. Maester Cressen behövde släppa sin Strangler-kristall i Melisandres vin, och Olenna behövde på något sätt få sin Strangler-kristall i Joffrey's cup.

Olennas Strangler-kristall kom från Sansas halsband (i böckerna tror jag att det var ett hårnät) som Dontos gav henne. Även om det är väl gömt på showen, och inte något som du troligen skulle hämta på din första klocka (förutsatt att du inte visste vad som kom), plockar Olenna en av kristallerna från Sansas halsband på en punkt under festet. Olenna måste ha glidit kristallen i Joffrey's cup mellan då och då kakan togs ut.

    
svaret ges 01.08.2014 16:30