SheetRock rör röret

0

Jag har nyligen renoverat källaren. Jag gjorde ett misstag att gå med billigaste entreprenören som inte tycks bryr sig mycket om säkerheten. Jag har gammal stil radiator värmare på 1: a och 2: a våningen och rören körs i källaren som visas i bilden nedan. Jag har också bytt ut min gamla ångpanna för att få en ny kraftfull (146k BTU) panna. Rör går igenom nyinstallerad gips och går också upp bakom torrväggen.

Ska jag vara orolig för brand om röret blir för varmt? Jag är inte säker på hur varmt dessa ångrör kommer att få på vintern när pannan går i timmar. Jag har också R-15 Rock Wool Batt-isolering bakom gipset, vilket jag säkert skulle vilja röra vid dessa värmerör. Är det här en brandrisk?

    
uppsättning user3169966 24.09.2018 17:27

1 svar

1

Det ser ut som ett vackert 1-rörs ångsystem från många år sedan. Jag älskar dessa system och de fungerar bra så länge du inte försöker göra stora förändringar för dem. Den maximala temperaturen bör ligga under 230 grader under det som behövs för att orsaka brand. Så, inget problem. Du sa att du fick en ny panna? Hur fungerar den nya pannan och värmesystemet för dig.

    
svaret ges 24.09.2018 17:43