Varför beskrivs Crabbe och Goyle båda som "långa gorillarmar?"

-6

I Harry Potter och Secrets Chamber tar Harry och Ron Polyjuice Potion för att omvandlas till Crabbe and Goyle. Ron blir till Crabbe och beskrivs som lång, gorilla armar:

Ron's door opened. They stared at each other. Except that he looked pale and shocked, Ron was indistinguishable from Crabbe, from the pudding-bowl haircut to the long, gorilla arms.

— Chamber of Secrets, chapter 12 (The Polyjuice Potion)

Men senare, i Fångaren i Azkaban beskrivs Goyle som att ha långa, gorilla-ish armar:

Crabbe was taller, with a pudding-bowl haircut and a very thick neck; Goyle had short, bristly hair and long, gorilla-ish arms.

— Prisoner of Azkaban, chapter 5 (The Dementor)

Var detta bara ett misstag på JK Rowlings del, eller ska de båda ha samma slags vapen?

    
uppsättning forgivemymoccasins 05.09.2014 23:43

3 svar

2

Det är vad som kallas " archetype " eller trope.

De är båda brutna verkställare (dessutom har deras fäder tjänat samma roll), och mycket ofta kommer sådana slags livvakter / verkställare från något liknande typ av person (mycket stark och stor fysiskt, inte för ljust mentalt) och mycket ofta kallas "gorilla", både för deras storlek, livlighet och mentala förmågor.

Heck, i många fall (både fiktiva eller till och med verkliga) är de även smeknamnet "Gorilla" (t.ex. Carsacs "Gorilla Joe" från "Lions of Eldorado").

    
svaret ges 06.09.2014 12:37
1

Eftersom de har liknande byggnader - inklusive deras typ av armar.

Att säga att Crabbe och Goyle har "gorilla armar" är i grund och botten ett mer kreativt sätt att säga att de har mycket tjocka armar som ser ut som om de skulle vara bra för fysiskt våld - som de faktiska gorillaernas armar skulle se ut. Det är logiskt att den här beskrivningen skulle gälla lika bra för dem båda - de liknar både byggnad och roll hos Hogwarts. De är båda beskrivna som mycket stora och duggiga, och deras roll som Dracos fysiska skydd är klart från första gången de introduceras.

“Yes,’ said Harry. He was looking at the other boys. Both of them were thickset and looked extremely mean. Standing either side of the pale boy they looked like bodyguards.

‘Oh, this is Crabbe and this is Goyle,’ said the pale boy carelessly, noticing where Harry was looking.”
- Harry Potter and the Philosopher's Stone, Chapter 6 (The Journey from Platform Nine and Three-Quarters)

De viktigaste karaktäristiska egenskaperna i serien är att de är riktigt stora och i grunden tjänar som Dracos livvakter. Det finns mycket få beskrivna skillnader mellan Crabbe och Goyle - de brukar behandlas som en enhet.

“Loud and scathing, Draco Malfoy’s voice echoed around the courtyard. He had stopped right behind Colin, flanked, as he always was at Hogwarts, by his large and thuggish cronies, Crabbe and Goyle.”
- Harry Potter and the Chamber of Secrets, Chapter 6 (Gilderoy Lockhart)

Det är därför meningsfullt att samma beskrivning skulle gälla båda sina armar - de har sannolikt mycket liknande typer av armar, så beskrivningen skulle fungera lika bra för båda.

    
svaret ges 27.02.2018 03:24
-1

Det är mer troligt än att detta bara var ett överblick. Som nämns i kommentarerna ovan tjänar de samma roll i böckerna. Verkar rimligt att i 7 böcker ett mindre fel kommer att hämtas. Böcker och i mindre utsträckning filmerna var fantastiska.

Har inte hittat kommentarer om James Potter (stor fan av honom och Sirius) som nämns av Hagrid som huvudpojke i Sorcererens sten och noterade sedan att Lupin var den enda prefekten bland vännerna när Harry kom in i Snape s minnen i femte. Kan du bli huvudpojke om du inte var prefekt? Bara undrar.

    
svaret ges 22.03.2018 20:34

Läs andra frågor om taggar