Vad är häxkongen i Angmarring?

10

Vad skulle vara namnet på Witch Kings ring? Elrond, Aragorn och många andra har ringar som heter ", så vad skulle häxkongen vara?

Hur ser häxkungens ring ut? Inkludera en bild om möjligt?

    
uppsättning Amy 22.07.2014 11:38

4 svar

24

De enda namngivna ringarna är:

 • De tre elven ringarna :
  • Nenya , Adamans Ring, som hanteras av Galadriel.
  • Vilya , The Ring of Safir, som används av Elrond.
  • Narya , The Ring of Fire, som hanteras av Gandalf.
 • Ring of Barahir :
  Detta var Aragorns ring och var inte en Power of Ring men var ursprungligen givet till Barahir (fader till Beren) i första ålder av Finrod Felagund, från vilken den blev en arv av Numenor. Det finns nej i Tolkien om att denna ring har några krafter.
 • Den enda ringen :
  Det är diskutabelt om det här även är att betrakta som ett namn.

Den enda beskrivningen av de andra Rings of Power ges av Saruman och vidarebefordras till oss via Gandalf på The Council of Elrond :

"The Nine, the Seven, and the Three," he said, "had each their proper gem. Not so the One. It was round and unadorned, as it were one of the lesser rings; but its maker set marks upon it that the skilled, maybe, could still see and read."

Från detta ser vi att de andra mindre ringarna också var runda och oadornade, men de tre, sju och nio hade ädelstenar. Men vad dessa ädelstenar var gavs bara för de tre, och likaså med namn. Tolkien skrev helt enkelt inte denna detaljnivå om de sju och nio, så det finns inget kanoniskt svar.

    
svaret ges 22.07.2014 15:13
4

De kallas bara "nio". Det är inte säkert, att häxkungen eller någon av omslaget faktiskt bär sina ringar. Det nämns på Elronds råd som Sauron "samlade de nio till sig själv" men också det "de nio nazgûl behåller", medan "de nio" i den första meningen skulle kunna referera till de nio nazgulerna eller de nio ringarna.

Här är en bild på ringen som tagits från Peter Jackson-filmen. Det är här som häxkongen tar emot ringen och innan han blir till en wraith.

    
svaret ges 22.07.2014 11:55
0

Jag vet inte hur kanon detta är. Men det här är en ring som är skulle vara hans.

länk

länk

Häxkonungen har inget namn (vi vet inte om jag inte misstänker) så det betyder förmodligen att inte heller hans ring skulle vara. Dessutom kontrollerade han inte sig själv och han antog att vara osynlig, så det innebär att det skulle vara få chanser att han och hans ring skulle namnges av sig själv.

Jag tror inte att han var tillräckligt speciell för < stark> namnges och ges en namngiven ring.

The nine rings for mortal men were those divided amongst those evil-hearted men doomed to become the Nazgûl, the Ringwraiths. These ring-bearers held rings that were under control by Sauron, for they became evil servents of him. None are mentioned specifically throughout the Lord of The Rings save their leader, the Witch-king of Angmar.

“ Nine for Mortal Men doomed to die ”

Vad jag menar med att jag inte tycker att han är speciell nog, är att jag inte tror att han hade var sansig eller så viktig som en karaktär eller som en person. Allt han var ett verktyg för Sauron och ett verktyg för författaren för litterära ändamål. Jag menar att han var dömd att dö.

Från samma sida.

One by one, according to the nature of the Man and his innate inability to resist evil, they fell under Sauron's permanent control, and became wraiths who did only Sauron's bidding. They remained permanently invisible

Ringen wraiths ska namnges någonstans, men det är inte kanon.

The early Middle-earth Role Playing games name the eight other Ringwraiths, Er-Murazor (the Witch-king, of Númenórean race), Dwar, Ji Indur, Akhorahil, Hoarmurath (Númenórean), Adunaphel (female Númenórean), Ren and Uvatha, but none of these names are considered canon, and especially the idea of a female Ringwraith is unlikely within the context of Tolkien's work, although possible, given that three Númenórean Queens ruled under their own power

    
svaret ges 22.07.2014 11:56
0

Tolkien säger lite om Nazgul .... och kanske medvetet så - jag tror att han menade att de skulle vara skuggade i skugga, både som karaktärer och som litterära apparater. Män har upprepade gånger beskrivits som svaga och lätt svepade. Jag tror att genom att inte namnge dem, sa han att de är representativa för lättväxta dödliga män.

    
svaret ges 04.10.2014 09:31