Vad kvinnor ska ha på sig med långa stövlar

Ett par höga stövlar är avslappnad eller klädd, platt eller klackad, en av de mest mångsidiga skorna du kan ha i din garderob - men du behöver fortfarande veta vad du ska ha på dig.

Med höga stövlar hänvisar jag mest till dem som är ungefär knähöga, men många av följande tips kommer att gälla för stilar som faller mellan några tum under knäna till några centimeter över knäna (även känd som -knä, OTK eller lårhöga stövlar).

Det är också värt att notera att även om många olika startstilar kommer att fungera med de kläder jag har listat nedan, är enkla, klassiska stilar överlägset den mest flexibla stilen. De västsmakade Fryes kan rocka med de smala jeansen du just plockade upp, men en enkel svart knähög stövel fungerar med dessa jeans, liksom nästan allt annat i din garderob.

Här är några av mina favorit saker att bära med enkla, högre stövlar.

Långa kjolar

En maxikjol eller någon kjol som är tillräckligt lång för att täcka toppen av dina stövlar är en av de mest smickrande sakerna du kan para ihop med höga stövlar. Medan många kvinnor tenderar att bara tänka på fylligare kjolar som en matchning för knähöga stövlar, kan smala kjolar också se fantastiska ut med höga stövlar.

För den här kombinationen kan du gå med nästan vilken hälhöjd eller form som helst, men för kvinnor som inte kan bära klackar (eller bara behöver enstaka paus från dem) är platta stövlar ett riktigt bra val här eftersom du kan ha en helt klädd outfit medan du fortfarande bär lägenheter.

Korta kjolar

Ett av mina favorit sätt att bära långa stövlar är att para ihop dem med kortare kjolar, allt från minis till knälånga stilar.

För extra värme och eftersom mina ben är en galen nyans av blek, föredrar jag att använda roliga tights; strumpor med lite glans; eller opak slang i denna kombination. Men om du har benen för det och inte är rädd för att bli kall, finns det ingen anledning att du inte kan gå raka benvägen.

Skinny Jeans

En av de enda saker som får mig att må dåligt med att skinny jeans ser så hemskt ut på mig är att de verkligen är den enda typen av jeans som är bra att stoppa i höga stövlar. Men om du älskar cigarettjeans är du i den avundsvärda positionen att kunna stoppa dem i allt från klädda klackade stövlar till avslappnade platta stilar.

Naturligtvis gäller detsamma för leggings eller jeans eller byxor som du inte behöver lägga eller vika för att stoppa i toppen av dina stövlar.

Gauchos

Gauchos, eller breda beskurna byxor, är inte alltid på mode, men när de är de absolut bästa skorna för under knäna är det ett par höga stövlar.

Men du kommer definitivt att undvika att bära den här stilen av byxor med stövlar som är för avslappnade eller trendiga. Hoppa över fluffen och den tunga hårdvaran, och välj istället en enkelklackad klädkänga eller en platt känga som har lite polering, så att inte hela kläderna blir för slarviga.

klänningar

Det är nästan automatiskt att tänka på att para ihop stövlar med kjolar, men av någon anledning tror inte många kvinnor att bära dem med klänningar. De borde dock, eftersom utseendet är dynamit.

Jag pratar inte om frilly, puffy, festklänningar, och jag hänvisar inte heller till formell klädsel - även om jag har sett den senare kombinationen gungat ett par gånger. De klänningar jag pratar om är dina vanliga, vanliga klänningar: wrap-klänningar, tröjor, skift, minis, a-linjer och empire-klänningar.

Återigen, det här utseendet är bäst med enkla, klassiska höga stövlar och är inte avsedd för alltför avslappnade eller supertrendiga stövlar.

Kläder att undvika med långa stövlar

  • Baggy eller veckade jeans och byxor: Inte för att de ska smickra ändå, men att sticka dessa stilar i höga stövlar skapar den fruktade "ballongeffekten" som kan förstöra självkänslan hos nästan vilken kvinna som helst. Om du är välsignad med en lång, mager kropp, känn dig fri att stoppa in de lösa lastbyxorna till ditt hjärta, annars kan du undvika denna kombination. Och medan du håller på med det, lämna breda byxor - även de med platta fronter - på utsidan av dina höga stövlar.
  • Shorts: Jag vet, vi har alla sett kändisar göra det, men att bära shorts med höga stövlar borde egentligen bara betraktas som en av de många fördelarna med att vara en stjärna. För resten av oss är detta utseende vanligtvis inte bra.