Air Force courier med dödligt biologiskt medel som fångats i gisseldrama [stängt]

Jag såg det här på TV, tror jag, början på 80-talet. Det handlar om en grupp människor som hålls gisslan av kidnappare och bland dem är en flygvapenofficer som agerar som en hemlig kurir för ett dödligt biologiskt medel. Jag kan inte komma ihåg de flesta detaljerna, men slutet är att ledande kidnapparen tvingar flygvapnets officer att hjälpa honom att fly i ett litet plan. I processen hittar kaparen cigarrfallet och tror att det är en cigarr, öppnar den för att hitta den dödliga agenten. I stället för att ha den här befälhavaren att fly, kraschar officeret planet, offrar sig själv och hans bortförande. Jag har sökt över IMDb för detta till ingen nytta.

Redigera: Några ytterligare detaljer: Det var en tjej och hennes mamma hölls i gisslan och flickan slutade sova med en av kaparna för att rädda resten av gisslanerna (den här delen är luddig och jag tror att det mesta var inferred). Jag tror också att den här filmen kan ha kommit ut på 70-talet (men inte 100% säker).

    
uppsättning Paige Adams 29.06.2013 23:57

1 svar

Det låter som om det kunde vara Natten de gjorde fröken vacker (1977), en tv-film. Den största delen av din beskrivning är echoed i det här utdraget från en IMDb användarrecension :

Phil Silvers, in a rare departure from Bilko, plays the host of a beauty pageant. Him along with 5 beauty queens and one overbearing Mother all get kidnapped and put up for ransom by a group of terrorists. What the terrorists do not know is one of the pilots is carrying a deadly highly contagious biological nerve agent.

It all gets rather dumb and the Mother urges her daughter to give herself to one of the terrorists to help them escape. In a thoroughly predictable ending all the terrorists and one of the pilots die and the beauty queen gets away from her overbearing mother.

    
svaret ges 30.06.2013 03:25

Läs andra frågor om taggar