Condensing ugnen kort cykling

1

Jag har ett konstigt problem.

Jag har en IPC / Tempstar T9MPD075F12A3 kondensatorugn, ungefär 12 år gammal. Den använder en Honeywell SV9541M "SMART VALVE".

EDIT: Hittade just servicehandboken, kolla in det nu: Service Manual

EDIT2: Var inte så mycket hjälp.

Ugnen är kort cykling. Induktorn tänds, tändaren tänds, flammen tänds, huvudblåsaren tänds och stannar kvar i några minuter.

Sedan stängs allt, blås först och sedan inducerar i ungefär en sekund, och sedan startar cykeln igen. Detta fortsätter på obestämd tid.

Det finns inga problemkoder. Jag verifierade att tryckbrytaren arbetar både på och av, gränskontrollerna slår INTE, eldstångssensorn / ignitorkombinationen är OK (bytte den med den nedre ugnen som fungerar bra).

Låsningsomkopplaren fungerar normalt.

Den udda delen är att om jag tar bort bottenpanelen där huvudfläkten är och besegrar upplåningen går ugnen bra utan kort cykling. Så det verkar som om den extra inloppsluften löser problemet. Det finns inga hinder i intagssammanträdet, jag tog bort filtret och får fortfarande samma symptom.

Om det var en fråga om att inte tillräckligt med luft orsakar växlarna att överhettas, skulle gränsen inte gå över? Och skulle inte ventilen blinka en problemkod? Om jag manuellt drar spadehuggen från gränskontakten stängs ugnen och blinkar en felkod. Samma med tryckbrytaren.

Vad kan orsaka kort cykling utan problemkoder, som löser sig genom att öppna nedre panelen för att ge mer luft i huvudblåsaren?

EDIT: Som ett test har jag kringgått alla gränssnitts / tryckbrytare på kopplingsschemat en och en och problemet uppstår fortfarande varje gång. Jag trodde kanske att styrplattan som monterats av huvudfläkten kanske skulle ha ett termiskt problem som lindrades genom att öppna bottenpanelen (då intagningsluften strömmar över bordet) men jag lade lite glasfiberisolering över bordet och kunde inte få problemet att uppstå så länge som den nedre panelen var öppen.

    
uppsättning John D 07.11.2018 01:46

2 svar

0

Det visade sig vara ett termiskt problem på kontrollkortet i huvudfläktrummet. Genom att öppna nedre panelen kyldes det extra luftflödet ombord och lät ugnen springa. Mitt försök med att lägga isolering på brädet med öppet skåp isolerade inte tillräckligt mycket styrelsen för att avslöja problemet.

Byte av styrkortet med vår andra identiska ugn löste problemet i originalugnen och flyttade den till den andra, så jag beställde ett nytt styrkort.

Det finns inga scheman tillgängliga för kontrollkortet, så det är inte värt att försöka felsöka något längre än detta.

    
svaret ges 09.11.2018 21:07
0

Har du en enda returgrill nära mitten av huset eller har du många returgrillar i många rum? Om det är en enda returgrill, kontrollera om det har ett filter som behöver ändras. Det är också möjligt att fläktfläktens skovlar har ackumulerat tillräckligt med smuts och damm för att minska sin förmåga att röra tillräckligt med luft genom kanalsystemet men låter ugnen fungera ordentligt när blåserdörren är borttagen.

    
svaret ges 07.11.2018 11:55