En kort biografi och profil om Jon Jones

Att se MMA-fighter Jon Jones tävla ens en gång är en behandling. Han gör helt enkelt saker som andra krigare inte gör. Snurrande armbågar, oortodoxa sparkar, explosiva borttagningar, de är alla rättvist spel.

Fråga bara hans motståndare och träningspartner. Han är inte din vardagskämpe. Och här är hans historia.

Födelsedatum och familj

Jon Jones föddes den 19 juli 1987 i Rochester, New York. Hans far är pastor vid en pingstkyrka i Endicott, New York, medan hans mor är sjuksköterska. Han har en äldre bror (Arthur) och yngre bror (Chandler). Jons äldre syster Carmen dog av cancer före hennes 18-årsdag.

Jones och hans familj styrs av sin religion. I enlighet med detta tatuerar han Filipperna 4:13 på bröstet, vilket var hans systers favorithistoria från Bibeln. Han har också kinesiska tecken på sina revben som han trodde representerade sin systers namn, men senare upptäckte han att han faktiskt stavat "fredlig krigare".

Träningsläger och stridsorganisation

Jones tränar med Jacksons underkastelse i Albuquerque, New Mexico. Han kämpar för UFC.

Bröder i friidrott

Så stor idrottare som Jones är, skulle han hävda att han inte ens är den bästa idrottaren i sin familj. Tillsammans med detta var hans äldre bror Arthur en superstjärna i fotboll och brottning i gymnasiet. Han fortsatte sedan med att spela näsutrustning i Syracuse, där 6-fots-3, 300-pund idrottaren blev skolans karriärledare i tacklingar för en förlust med 38.5. Arthur togs i den femte omgången av NFL-utkastet 2010 av Baltimore Ravens. Dessutom har Jons yngre bror, Chandler, spelat som ett defensivt slut för New England Patriots och spelar för närvarande för Arizona Cardinals.

Mma början

Jones började träna i MMA när han fick reda på att hans flickvän i gymnasiet, Jessie, var gravid med sin dotter Leah. Han insåg att han inte tjänade tillräckligt som en bouncer för att försörja sin familj, och därför gick han in i BombSquad-träningsanläggningen med idén att tjäna pengar som en MMA-fighter. Trots det faktum att han inte hade någon formell inlämning eller slående träning, vann han inom några veckor sin första MMA-kamp över Brad Bernard av TKO den 12 april 2008. Senare hämtade UFC honom. Han vann sin vann sin första kamp för dem över Andre Gusmao på UFC 87 genom beslut.

Brottningskarriär

Jones far hade varit brottare och främjat denna väg bland sina pojkar, som ofta brottades och skrotades med varandra. Jones deltog senare i Union-Endicott High School, där han lyckades ett mästerskap i brottning 2005 som senior. Efter examen deltog han i Iowa Central Community College där han blev en nationell brottning Junior College Champion och fick en Associate-examen.

Kampsstil

Jones brottningsbakgrund är uppenbar när han kämpar genom att hans borttagningar, borttagningsförsvar och markkontrollfärdigheter är utmärkta. Det är dock inte det som definierar hans kampstil. Snarare kan det bäst karakteriseras som kontrollerad explosivitet.

Hans borttagningar är ofta brutala och teatraliska. Hans slående är otroligt atletisk, med snurrande armbågar och oortodoxa spark är normen. Dessutom slår han som en lastbil. I grund och botten är Jones en mycket väl avrundad kämpe för en man som inte har kämpat så länge, och hans atletik är mycket uppenbar.

Privatliv

Jones bor med sin partner Jessie. De har två döttrar som heter Leah och Carmen Nicole.

Några av Jon Jones största mma-segrar

Jones besegrar Daniel Cormier med enhälligt beslut vid UFC 182: Cormier var spel och kom för att vinna denna kamp. Han hade de bästa gripande färdigheterna som Jones någonsin hade mött i MMA, och sopkonsolen före kampen var legendarisk. Men till slut slog Jones faktiskt ut och brottade sin motståndare. Det var en fantastisk skärm, en värdig en mästare.

Jones besegrar Alexander Gustafsson genom enhälligt beslut vid UFC 165: Jones skadades för första gången i den här. Det såg dyster ut mot en kämpe som var hans storlek och på sin skicklighetsnivå. Men sedan, som stora kämpar gör, kom han tillbaka - i det här fallet med en nu legendarisk snurrande armbåge. Och därifrån var det hans show när han kom tillbaka från djupet av förtvivlan för att vinna den närmaste kampen i sin karriär hittills.

Jones besegrar Rashad Evans med enhälligt beslut på UFC 145: Jones och Evans hade tränat tillsammans på Jacksons MMA innan Jones accepterade en kamp med sin tidigare träningspartner. Detta ledde till dåligt blod och Evans lämnade lägret. Även om den tidigare TUF-mästaren kämpade hårt och gav Jones kanske den bästa körningen i sin karriär, till slut var vinnaren av fejden och kampen uppenbar.

Jones besegrar Mauricio "Shogun" Rua med tredje omgången TKO på UFC 128: Jones rivade absolut Shogun, en tidigare PRIDE-stjärna och nuvarande UFC Light Heavyweight Champion. Genom att besegra en legend så ljudligt förstärkte han återigen sin position som en riktig stor i spelet. Dessutom gör det alltid en lista över de största segrarna att vinna ett UFC-mästerskap, eller hur?

Jones besegrar Stephan Bonnar genom enhälligt beslut på UFC 94: Jones visade atletiken i att besegra en fanfavorit i den här. Spinning back sparkar, spinning back armbågar och mer visades under Jones dominerande prestation här. Med segern började fans verkligen inse talangen de hade framför sig.