Vermouth för användning i drycker - kan jag frysa det?

6

Jag har en välfylld bar hemma så ibland blandar jag lite drycker. Många populära drycker listar Vermouth (t ex Noilly Prat) som en ingrediens. I grund och botten kan Vermouth jämföras med en speciell typ av vin som det också produceras från vin. Det är här där besväret börjar: Så snart du öppnar en flaska Vermouth för första gången måste du lagra den i ett kylskåp och efter 2-3 veckor måste du slänga flaskan eftersom du inte kan använda den längre. Så att tömma flaskan verkligen måste du dricka mycket.

Detta är ett vanligt problem för många människor och det finns många idéer för lösningar (sprutning av viss skyddsgas i flaskan, fyllning av många mindre flaskor, suga ut luften ur flaskan, skriva till företag och fråga om miniatyrflaskor .. .) men ingen av dem fungerar verkligen. Nu hade jag bara en annan idé: Kan jag bara fylla en isbitform med Vermouth och sätta den i frysen och ta bara ut det belopp jag behöver? Eller kommer det att förlora sin smak på grund av frysprocessen?

    
uppsättning Sven 17.05.2012 23:35

3 svar

2

Vatten fryser vid 0 ° C (eller 32 ° F), men etanol fryser vid -114 ° C, så du kan gissa din vermouth med frysning någonstans mellan de två temperaturerna.

Noilly Prat är 18% ABV eller 15% alkohol, vilket innebär att det fryser vid -6 ° C till -7 ° C eller 19-21 ° F. Din frys kan eller inte vara inställd på var det kallt, men om inte, ska du kunna vrida det lite och få din Noilly Prat bara frusen.

Som sagt skulle jag verkligen inte rekommendera att lämna ett isbitbricka fullt av vermouth som hänger i din frys. Du kanske märker att gamla is smaker roligt. Även om du kanske inte märker din frysare luktar, beror det delvis på att de kalla blocken luktar. Bara för att du inte märker dem betyder inte att luktarna inte finns där för att förstöra din Noilly Prat. Jag rekommenderar att du lämnar dem för en dag tills du bara är frusen (täckt om du vill) och sedan flyttar dem till en Ziploc för långvarig lagring.

Allt som sagt, frysning kommer inte att stoppa oxidationen helt, men det kommer att hjälpa, eftersom endast de utsatta ytorna bör kunna oxideras. Eftersom isbitar med design har en relativt hög ytarea, kan du överväga att minimera exponeringen för syre på annat sätt.

Om du har en dammsugare, skulle det vara ett ganska enkelt sätt att begränsa exponeringen, men en liknande effekt kan göras med en enkel Ziploc väska, som beskrivs här (notera den här länken är inriktad på att använda denna teknik för matlagning, men det är översättning till ditt scenario). Släpp dina isbitar i en påse, och sakta sakta sedan säcken i en behållare med kallt vatten (desto kallare desto bättre, här, för att minimera smältning) och lämnar förseglingen exponerad. Jag brukar klippa saker på väskan att väga ner det också. Därefter börjar du stänga tätningen och sänka påsen längre in i vattnet när du fortsätter att täta, så att endast den osealeda delen exponeras. Slutför slutligen tätningen och du bör ha en relativt låg syre-miljö för att mildra ytterligare nedbrytning av din vermouth.

    
svaret ges 18.05.2012 01:34
2

Det finns inget enkelt svar på detta problem. Samförståndet verkar vara att försöka köpa små flaskor där det är tillgängligt (svårt) och kyl alltid . Men kasta bort efter 2-3 veckor verkar lite extremt. Vermouth tenderar inte att gå av helt genast, det försvinner bara gradvis karaktär. Det är också värt att notera att Sweet Vermouth tenderar att vara rättvist bättre på hyllan än torr .

    
svaret ges 22.05.2012 12:02
1

Vermouth är vitt eller rött vin som har blivit infunderat med en blandning av botaniska och befästas genom tillsats av en neutral alkohol som oändlig brandy eller kornalkohol. Att det är befästt leder många människor till att tro att det är hållbart, det är helt enkelt inte sant. För en bättre vermouth-upplevelse, köp en högkvalitativ produkt som ett av erbjudanden från Boissiere, Noilly Prat eller Vya, och köp alltid från en källa med hög omsättning. Vermouth ska användas inom 6-8 månader efter tappning eller det börjar gå av. När den öppnats ska den förvaras i kylskåp och bort från ljus. Även när den lagras ordentligt, oxiderar den som något annat vin, så det är lämpligt att slutföra flaskan inom en månad efter öppningen. Tyvärr betyder det att du nästan aldrig ska beställa vermouth (eller en cocktail som innehåller den) i en slumpmässig bar där flaskan bara sitter och har varit öppen för vem vet hur länge. Hitta en cocktailanläggning där de bryr sig om dessa saker, eller gör det själv hemma.

    
svaret ges 10.05.2014 12:38
Senaste kommentarerna

Nej. Om den är fryst verkar trattbänken verkligen bilda en lös tentakelliknande struktur runt Vegolix. Det kommer att skäras utan att skador görs på dragröret. Ja, det är unikt, men om det inte finns något val om vilken behållare tankarna placeras i. Om jag inte vill ha vermouth på mina drycker, kommer det att flyta runt burken under jäsningen? Om du häller all din vätska från en vita, kan du lägga den i en behållare och när du fyller den kommer den behållaren automatiskt att läggas in i viva pastillerna,... Läs mer