Kort historia av pappersflygplan

I din strävan att vika det perfekta pappersflygplanet kanske du undrar över den här historien om detta populära tidsfördriv.

De flesta historiker tror att kineserna var de första som byggde pappersflygplan. Eftersom de krediteras som tidiga uppfinnare av papper, verkar det logiskt att de skulle vara de första att hitta en kreativ användning av ämnet.

I Frankrike, under 1700-talet, använde bröderna Montgovier papper för att göra luftballonger. År 1783 tillverkade de den första mänskliga luftballongen av en pappersfodrad duk.

Leonardo da Vinci skrev att han använde pergamentpapper för att bygga modeller av sin ornitopter (helikopter).

Bröderna Wright sägs ha använt pappersplan som en del av sin forskning för att bygga det första mänskliga bärande flygplanet. Orville och Wilbur Wright gjorde sitt första framgångsrika flygplan den 17 december 1903.

Under 1930-talet använde Jack Northrop pappersflygmodeller för att testa aerodynamiken hos större flygplan för Lockheed Corporation.

Pappersflygplanens historia blir mycket intressant under andra världskriget. På grund av ransoneringen var det inte längre möjligt att tillverka leksaker av plast eller metall. Papper var dock allmänt tillgängligt för barnleksaker.

Några av de mest populära pappersflygplanen under denna tid designades av Wallis Rigby. Rigby var en engelskman som flyttade till USA på 1930-talet. Han publicerade sina modeller som böcker eller låduppsättningar, även om vissa trycktes i söndagstidningen som en del av serietidningen. Många av modellerna hade ganska bisarra färgscheman, dock på grund av bristen på bläck vid den tiden. Rigbys konstruktioner hade en "tab and slot" -konstruktion och uppskattas som samlarobjekt idag.

1944 hade General Mills en kampanj som erbjöd sig att skicka barn två flygplanmodeller i utbyte mot två Wheaties-lådor och fem cent. Det fanns 14 modeller i serien, inklusive stridsflygplan från andra världskriget som Curtiss P-40 Flying Tiger, Supermarine Spitfire, Mitsubishi A6M Zero och tyska Focke-Wulf.

Modern teknik har påverkat hobbyen att tillverka pappersflygplan. Eftersom CAD-programvaran (Computer Aided Design) blev billigare och enklare att använda, var det möjligt för en amatör att skapa otroligt sofistikerade plandesigner för att dela med andra via Internet. Det finns också eldrivna konverteringssatser för pappersflygplan som kommer att förvandla ditt pappersflygplan till ett gratis flygelektriskt flygplan.

Till skillnad från pappersflygfläktarna under andra världskriget, begränsar dagens pappersflygmappar sig inte längre till att göra kopior av faktiska flygplan. Star Wars-fans har till exempel tagit papperstillverkning till en ny nivå genom att använda sina origamifärdigheter för att göra pappersmodeller av rymdfarkosten från filmfranchisen. "Star Wars Folded Flyers" av Benjamin Harper och "Star Wars Origami" av Chris Alexander är två exempel på böcker som lär människor hur man gör dessa modeller.

Mappar med en konkurrenskraftig sträcka har försökt att ställa in olika rekord för flygplansflygning. I mars 2012 flög Joe Ayoob, en tidigare college quarterback, ett pappersflygplan 226 fot, 10 tum för att bryta det tidigare "Guinness World Records" -flyget av Stephen Kreiger 2003. Krieger flög sitt pappersflygplan 207 fot, fyra tum. Ayoobs rekordinställning var dock resultatet av ett partnerskap mellan honom och John Collins, en producent på KRON-TV i San Francisco. Collins designade flygplanet som Ayoob använde men berättade för pressmedlemmar att han inte hade den nödvändiga armstyrkan för att utmana världsrekordet.

Rekordet för den längsta pappersflygflygningen tillhör Ken Blackburn. Han satte rekord 1983 på 16.89 sekunder men var inte glad att låta denna prestation stå. Han återställde rekordet 1987 till 17.2 sekunder och igen 1994 med 18.8 sekunder. Han förlorade rekordet kort men tog tillbaka eran 1998 med en 27.6 sekunders flygning vid Georgia Dome. Blackburn arbetar som flygtekniker vid Eglin Air Force Base i Florida och har skrivit flera böcker om hopfällbara pappersflygplan. Hans personliga webbplats är en underbar resurs för alla som är intresserade av pappersflygplan.

Förutom att experimentera med hur långt och hur länge de kan kasta ett pappersflygplan har olika människor satt rekord för storleken på deras pappersflygplan. Christian Thorp Frederiksen, en 12-åring från Danmark, byggde ett pappersflygplan på 2.5 millimeter med en millimeter den 16 mars 1995. Den 16 maj 1995 byggde studenter från Technology University of Delft ett plan med en vingbredd på 40 fötter, 10 tum.