Hur man satsar på ett parlay-kort för fotboll

Att spela fotbollskort är lika inrotat i miljontals amerikaner som att äta korv och äppelpaj den fjärde juli, och fotbollskulan kommer under vintern! Oavsett var du arbetar är oddsen utmärkta att samtal kommer att vända sig till fotboll under lunchpauserna och de resorna till vattenkylaren. Skulle det inte vara trevligt att kunna prata om hur du faktiskt bokade en vinnare av fotbollsspelkort den veckan?

Att spela ett spel är att låta dina tidigare vinster rida (föreställ dig att satsa $ 10 på blackjack och vinna och låta den totala $ 20-turen på nästa hand), så ett sportparlay består av en kombination av minst två satsningar med originalet satsning och alla vinster som är knutna till det andra spelet. För att vinna ett parlay-spel måste spelaren välja rätt vinnarlag för varje val. Varje spel som slutar oavgjort kommer att vara "no-action", vilket innebär att ett tre-lags parlay blir ett två-lags parlay och tie-spelet räknas inte till att vinna eller förlora. Naturligtvis räknar vissa olagliga bookmakers oavgjort som en förlust. För de juridiskt medvetna finns parlay-insatser tillgängliga på kasinon i Delaware på östkusten och Nevada på västkusten.

Poängspridningen

Ju fler lag som väljs på ett parlay-kort desto högre är utdelningen, så vissa spelare väljer massor av spel i hopp om att få en stor utdelning. Tyvärr är det nästan omöjligt att välja åtta eller tio vinnare i rad (över 1,000 till 1), särskilt eftersom det finns en poängspridning kopplad till varje spel. Bookies tilldelar en poängspridning för att uppmuntra satsning på båda lagen, så ett spel mellan en tung favorit kan bära ett minus på 14 poäng och vissa spelare vill satsa på favoriten medan andra tar poängen och satsar det svagare laget. Om du väljer det favoritlag ger du upp 14 poäng. För att vinna en satsning på favoriten måste laget vinna med mer än två touchdowns! Om slutresultatet är 28-14, exakt 14 poäng, är insatsen oavgjort eller "ingen åtgärd". Favoriten måste vinna med minst 15 poäng för att faktiskt vinna insatsen.

Å andra sidan, om du väljer underdog (icke-favoriserat lag) får du 14 poäng till ditt lags slutresultat. I det här fallet, om ditt lag förlorar med slutresultatet 28-15, är poängspridningsfinalen 28-29 och ditt lag anses vara vinnaren av satsningen. En parlay satsning betyder att du måste välja minst två satsningar att göra och vinna dem båda för att vinna parlay.

Över - under satsningar

Inte bara tilldelar bookmakers en poängspridning till varje spel, de tilldelar också en över-under-summa till varje spel. Detta gör att ytterligare satsningar kan göras baserat på det totala antalet poäng i ett spel. Om du hör "över är 48" vid vattenkylaren, betyder det att du satsar på över vinner om fler än 48 poäng ges totalt i spelet. En satsning på under vinner om färre än 48 poäng totalt görs. Om spelet slutar med exakt 48 poäng så är det oavgjort eller "ingen åtgärd".

Många spelare väljer en kombination av satsningar på deras parlay-kort för enskilda lag och totalsummor. Varje satsning betraktas som samma, utdelningsvis. Om spelen spelas individuellt i Nevada måste en spelare satsa $ 11 för att vinna $ 10 ($ 21 tillbaka när du vinner). På ett parlagsspel får du 13/5 odds. Det betyder att för varje $ 5 du satsar, vinner ett vinnande tvålagsparlay $ 18 eller $ 13 i vinster.

Parlay-kortodds

De flesta fotbollsspelkort har en lägsta insats på tre spel (lag och eller poängspridningar) och kommer att acceptera upp till 12 val, men många sportböcker har ett tak på tio val. Som en "bonus" för spelare som väljer 9 rätt av 10 erbjuds en utdelning på 25 till 1. Att slå det är fortfarande extremt tufft. Du kan förvänta dig att se ett minimum, odds som dessa på de flesta parlay-kort:

  • 3 lag 6-1
  • 4 lag 10-mot-1
  • 5 lag 20-mot-1
  • 6 lag 40-mot-1
  • 7 lag 75-mot-1
  • 8 lag 100-mot-1
  • 9 lag 150-mot-1
  • 10 lag 300-mot-1

Men utbetalningar så höga som 600-1 och till och med 825-1 erbjuds för halvpunkts-parlay-kort. De verkliga oddsen för att slå parlays börjar vid 7-1 för en 3-teamer och slutar vid 1,023-1 för en tio-teamer, så få inte dina förhoppningar om en 10-spelare. Koncentrera dig istället på att välja de tre eller fyra lag som ska täcka spridningen.

Slå parlay-korten

När du väljer de bästa lagen för att täcka spridningen väljer du kanske inte favoriten i varje spel. Faktum är att från 2008 till 2012 har underdogen i varje spel "täckt" 51.26 procent av tiden. Det är ditt första förslag för att välja vinnare. Tänk på det tidigare rådet att begränsa ditt parlay-kort till tre eller fyra lag, och för tillfället hoppa över poängspridningen, välj bara lag att täcka.

Kom ihåg att kontrollera parlay-kortet noggrant så att du vet om slips vinner eller slipsar förlorar! Vissa klubbar som South Point och Cannery betalar bättre odds än de som listas ovan för sina tie-win parlay-kort. Kom också ihåg att se om utdelningen är till en eller en för en, vilket kommer att göra stor skillnad i de 3 och 4 spelupplägg du börjar med.

Ditt nästa steg är att låta alla dina känslor försvinna och välja det vinnande laget endast baserat på tidigare resultat. Om det finns skador på viktiga spelare kanske du vill hoppa över spelet. Var också villig att satsa på hunden i vilket spel som helst med ett för närvarande populärt eller långvarigt favoritlag eftersom poängspridningen sannolikt blir något högre för favoriten. Till exempel har Cowboys alltid fler människor som satsar på dem (även när de spelar dåligt), så du kan få en extra poäng eller två. De föregående tvååriga Super Bowl Champions kommer sannolikt också att gynnas något högre. Kontrollera raderna och överväga hunden om det underdog-laget för närvarande spelar bra, särskilt om spelet är på deras hemmastadion.

Slutliga anteckningar

Om du är ny inom fotboll och parlay-kort, överväg att använda varje lags poäng och poäng mot för att göra dina val. Dessa summor finns i de flesta tidningar och Internet under "ställningar". Dela upp poängen totalt efter hur många matcher som spelades för att få ett genomsnitt, jämför sedan genomsnittet för varje lagmatch så får du en uppfattning om vad slutresultatet blir för varje lag. Uppenbarligen är detta en uppskattning. Lycka till.