Varför tog Lannisters Dragonstone inte upp?

10

Da Daenerys landar på Dragonstone är det en ödeplats. Cersei kunde ha fångat platsen eller till och med förstört det med brand. Hon visste redan att Dany kom och hon skulle ställa troligtvis på Dragonstone.

    
uppsättning tbfp 20.07.2017 12:04

1 svar

15

Rant

Egentligen nr.

Analysen som visas av TV-programmet är fel.

Jaime säger att Daenerys kommer att landa troligtvis på Dragonstone på grund av djuphavsportar. Det ger ingen militär mening, jag förklarar varför:

 • Närmaste Westerosi hamn från Meereen är Planky stad.
 • Det är en stor hamn i Westeros och handelscentrum, så har naturligtvis djuphavsportar.
 • Dragonstone ligger väldigt långt upp i norr, precis framför King's Landing.
 • Dornish är Targaryen allierade.
 • Tyrellerna, andra Targaryen allierade, gränsar Dornish.
 • Två motorvägar går från Dorne till KL. En från prinsens pass och en från Boneway.
 • Så Planky Town borde ha varit det mest uppenbara valet för landningszon.

  Timing är allting i kriget, Daenerys borde ha valt den närmaste vänliga hamnen för landning som är Planky Town. Hon kunde lätt landa där, få sina arméer tillsammans, planera hennes rörelser, i en vänlig hamn i stället för att segla till delar okända, där hon kan vara faktiskt motstånd.

  Dragonstone är en ödslig sten utan någon strategisk fördel än att presentera en bas för en navalblockad av King's Landing. Och det är väldigt mycket uppe i norr, Varför ta risken för sjösäkerhet i notoriskt stormigt Smalt hav på vintern? Targaryen trupper är mest utsatta när de startas.

  Daenerys behövde ansluta sig till sina allierade. Det är Dornish och Tyrells. Den Starry Sept, mest prestigefyllda sept i landet sedan förstörelsen av Sept of Baelor ligger i Gamla stan på Tyrell-Martell gränsen. Aegon erövraren själv krönades där. Daenerys kunde ha gjort detsamma. En formell kronning och salvning som matchar orenad Cersei skulle ha varit enorm.

  Men eftersom D & D ville ha en känslomässig scen tog de Dany tillbaka till sin födelseplats och den gamla platsen för Targaryens. Reeeeeeeeeeee!

  Svar

  Nu när min rant är över, kommer tillbaka till din ursprungliga fråga och spelar med D & D: s regler, skulle det bero på att alla motstånd skulle ha varit meningslösa.

  Crown hade inte en marin sedan slaget vid Blackwater Bay. Vem skulle föra ockupationstrupperna? Det finns inga pengar att skaffa ny flotta i alla fall. Kronan är konkurs, Lannister-kuporna är tomma och Ironbank är pissad på grund av att Crown misstänker Roberts skulder.

  Och även om de på något sätt förade trupper över gallen, i vilket syfte?

  Det hade inte varit någon möjlighet till lättnad när Daenerys hade landat på Dragonstone och de män som skickades skulle ha gått vilse, män som skulle behöva försvara kungens landning under de närmaste veckorna.

  Så det var mycket bättre att spara din styrka, låt Daenerys ta Dragonstone eftersom det inte fanns mycket att de kunde göra åt det ändå, och försvara sedan kungens landning, som i sig är galenskap.

  Ett ännu bättre tillvägagångssätt skulle ha övergivit kungens landning och återgå till Casterly Rock. Visenya Targaryen tittade på berget och tackade Gud att Lannisters hade valt att slåss i fältet istället för att falla tillbaka till sitt stora slott. Men överge KL innebär att också överge tronen. Det finns inte mycket hopp för Lannister orsak ändå, vad återstår är hur mycket de kan rädda från situationen?

  För att förstöra Dragonstone, cui bono? Vem drar fördel? Och för att inte nämna, är det osannolikt att Cersei har så mycket Wildfire kvar, om det är något, eller att transportera det till Dragonstone.

      
  svaret ges 20.07.2017 12:31