Vad kan och kan inte form av Doom kombineras med?

1

Den psioniska effekten dömningsform anger:

This power functions only while you inhabit your base form (for instance, you can’t be metamorphed or polymorphed into another form, though you can use claws of the beast, and bite of the wolf in conjunction with this power for your regular attacks), and while your mind resides within your own body.

I grund och botten är min fråga, vad räknas som att byta till en annan form jämfört med att bara göra ändringar i min basform?

Gör totemisten soulmelds som ändrar din form när den är bunden till ett chakraantal som inte längre ligger i din basform, eller skulle det vara en liknande situation som klor av djuret ersättning?

På samma sätt skulle expansion tillåtas?

    
uppsättning Cellheim 13.11.2017 20:54

1 svar

1

Ingenting kommer att komma ut och säga vilken det är; Doom-formulär använder icke-standardiserad frasering som i princip inte är riktigt används någon annanstans. Det inkluderar Magic of Incarnum , och även andra psionic-befogenheter som expansion .

Å andra sidan är exemplet med polymorf eller metamorfos ganska lärorikt: de sakerna säger att du ändrar till något annat. Under tiden ändras djurens klor och biten av vargen något om dig, men inte den underliggande varelsen. Det finns fortfarande mycket utrymme för osäkerhet i vissa hörnfall, men jag tror att själen och expansion är ganska tydliga i klorna i djuret lägret istället för metamorfos läger.

Slutligen: fråga din DM, det är tvetydigt att du ska köra den av dem, men jag skulle bli mycket förvånad om någon DM härskade att expansion eller soulmelds sprang av form av döm .

    
svaret ges 13.11.2017 21:08