Hur kan jag bäst torka hemlagad strängsprutad pasta?

1

Jag har experimenterat med extruderad pasta. Jag vill försöka torka det så jag behöver inte nödvändigtvis göra det samma dag som att laga det.

När det har blivit extruderat, hur länge ska jag släppa ut det för att torka? Efteråt kan jag bara lagra nudlarna i en behållare, eller behöver de lagras i kylskåpet? Jag använder bara mjöl och vatten för dessa nudlar, inga ägg.

    
uppsättning devbanana 01.06.2015 19:38

4 svar

1

Även om jag aldrig har torkat extruderad pasta. Jag gör regelbundet och torkar ut skivad pasta som fettuccine. Jag föredrar äggbaserade pastaer, eftersom de är rikare. Jag torkar gruvan vid rumstemperatur i boet. Även med ägget har jag aldrig blivit sjuk. Så har mina farföräldrar gjort det. Så jag är ganska säker på att det är mycket ovanligt att bli sjuk från de villkor du torkar pastaen i. Särskilt eftersom du inte använder ägg tvivlar jag på att du kommer att få problem när det gäller livsmedelssäkerhet. De flesta torkningsmetoderna görs vid rumstemperatur. Jag antar att extruderade pastor tar lite längre tid att torka, men jag tror inte att det här kommer att vara ett problem.

Den enda gången jag har problem med pasta är när jag lägger den i en ziplock utan att torka ordentligt. Denna pasta kommer att mögel, och den är ganska lätt att upptäcka. Jag låter pasta torka i mer än 24 timmar innan jag lägger den i en plastpåse. Även då håller jag påsen bara hälften förseglad för de första par dagarna för att bara vara säker. Egentligen torkningsperioden är vad som skulle oroa mig. Jag skulle vara orolig för att den var torr nog innan du lagrade, än att jag skulle vara orolig för att den gjutits eller förstörs under torkning. Som du egentligen inte behöver göra. Små insekter tenderar att njuta av mjöl, så lagring i en behållarebehållare med lite ostduk över toppen kan vara ett bättre tillvägagångssätt, eftersom det medger fukt att fly.

Jag skulle inte vara så mycket alltför oroad över bakterier, eftersom de kommer att dödas i matlagningsprocessen. Mögel, även när den dödas, är dock fortfarande farlig. Kasta ut mögelaktig pasta. Det kommer inte att bli mögel om du inte lagrar det lufttätt medan det fortfarande är fuktigt.

Enkelt uttryckt, torka det noga, och du behöver inte oroa dig för förstörelse. Den torkade pastaen kommer lätt att hålla i månader. Om du ska laga mat nästa dag kan du till och med bara kyla den utan torkning. Som torkning kan det ta längre tid än tiden mellan prepping och tillagning. Om du förbereder några dagar eller mer framåt, skulle torkning vara meningsfullt.

Det är mycket vanligt att torka pastaer vid rumstemperatur, och det finns ingen säkerhetsreglering mot att göra det även om din pasta har ägg i den. Att göra det i en kyld miljö är bara en extra försiktighet. Jag har dock gjort och torkat pasta i år utan några dåliga effekter av att göra det vid rumstemperatur.

Så några enkla regler:

 • Torka det ordentligt, det borde vara torrt. Minst 15 timmar (det är fuktigt här, så gör jag minst 24 timmar på sommaren). Använd din bästa bedömning. Det tar lång tid att torka, så att göra i större mängder oftare föredras ofta om du prepping för kort order.
 • Förvara inte det i en lufttät behållare, men något som kan andas men tillåter inte insekter / skräp att komma i kontakt.
 • Förvara på en sval, mörk plats.
 • Ta bort allt överskott mjöl som kan fälla fukt.
 • svaret ges 02.06.2015 21:27
  2

  Under åren har jag extruderad pasta hängd på poler och låt torka i 12-24 timmar. Rumstemperatur och luftfuktighet är vad det handlar om att jag har funnit att på fuktiga dagar pastaen torkades långsammare och var mycket stark. På lågfuktighetsdagar skulle det bryta och inte vara stark alls. Jag haver extruderade över 100.000 pounds med ägg och vatten. Väg dina ägg och vatten varje parti eftersom dina ägg kommer att väga olika varje sats. Om du justerar ditt vatten med mycket små mängder gör det en stor skillnad. Extruderad pasta torkad är den bästa pasta som du någonsin kommer att äta.

      
  svaret ges 08.04.2016 01:54
  1

  Vanligtvis skulle du använda stapelbara träramar med en fin nätkropp som dessa:

   ( källa )

  Placera färsk pasta i ett enda lager och torka dem så länge som nödvändigt tills de är helt torra. Det är omöjligt att ge en exakt tidsram, eftersom miljöfaktorer som fuktighet och temperatur varierar med vitt och årstider är nästan omöjliga att kontrollera hemma. Annars gäller samma regler som med alla torkprojekt i ditt kök: Se till att luftflödet är så lågt som möjligt (håll dig lugnare och torrare än varm och fuktig ...) och vrid din pasta ibland.

  När de är helt torra, kan de förvaras som förpackad torr pasta. Om du är osäker bör du överväga papperspåsar om det finns spår av fukt kvar. Mer information om detta finns i den här frågan .

      
  svaret ges 01.06.2015 20:32
  0

  Den här frågan är bland de svåraste att spika ner för hemmakare. Marc Vetri, Philadelphia kock och pasta guru, rekommenderar att extruderad pasta torkas, avtäckt, i kylskåp. Tanken är att låta den torka ... men långsamt. Så, kanske ett par dagar vid kyltemperatur.

      
  svaret ges 01.06.2015 19:49